
Kamis Suszone drożdże 6 x 8 g - oferty i gazetki promocyjne
Kamis Suszone drożdże 6 x 8 g - gazetki promocyjne
Informacje o produkcie
Przepisy
Drożdżówki Przygotowanie 3 godz. Gotowanie 15 min. Porcje 8 Ciasto: 8 g Drożdży suszonych Kamis 500 g mąki pszennej typ 500 80 g cukru 1/3 łyżeczki soli 250 ml mleka 3,2 % 3 jaja 100 g masła 5 ml Aromatu pomarańczowego Kamis Kruszonka: 60 g masła 50 g cukru pudru 80 g mąki Sposób przygotowania: 1. Drożdże wymieszaj z 4 łyżkami ciepłego mleka, odstaw na 15 min. 2. Mąkę wymieszaj z cukrem i solą, dodaj mleko, 2 ubite jaja, roztopione masło, aromat i wyrośnięte drożdże. 3. Wyrabiaj ciasto ok. 7 min. aż będzie gładkie i jednolite, odstaw w ciepłe miejsce na 1 godz. 4. Składniki na kruszonkę wymieszaj, rozetrzyj, odstaw do lodówki. 5. Ciasto podziel na 24 części, każdy ok. 45 g, uformuj wałki o średnicy ok. 1,5 cm. 6. Z 3 wałków zapleć luźny warkocz, zwiń w koło, łączenia umieść pod spodem. 7. Drożdżówki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, odstaw na 30 min., następnie posmaruj rozkłóconym jajkiem, posyp kruszonką, piecz 15 min. w temp. 180°C.
Rodzaj przechowywania
- Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia