Reklama
429

Suszone grzyby Tao Tao - Oferta archiwalna

Grzyby Mun to odmiana nadrzewnego grzyba występującego w strefie tropikalnej. Charakteryzują się delikatnym, szlachetnym smakiem. Idealny dodatek do sajgonek, zup oraz innych potraw.

Informacje o produkcie

  1. Obliczona wartość odżywcza

    na 100g
    Sól (g)0,02
    Białko (g)4,9
    w tym cukry (g)0
    Węglowodany (g)70,2
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)0
    Tłuszcz (g)0,6
    Wartość energetyczna (kcal)386
    Wartość energetyczna (kJ)1621

    Składniki

    suszone grzyby Mun (nazwa polska: Uszak gęstowłosy, nazwa łacińska: Auricularia polytricha)

  2. Przygotowanie i stosowanie

    Doskonałe do zup grzybowych, bigosu, farszu i sosów.

    Przepisy

    Bigos z grzybami Mun Tao Tao (dla 4 osób) Składniki: 500 g kiszonej kapusty, 200 g surowej białej kapusty, 300 g kiełbasy, 300 g wędzonego boczku, 300 g wieprzowiny, 1 cebula, 1 marchewka, kilka grzybów Mun Tao Tao, 100 g suszonych śliwek, 500 ml wody, 4 łyżki sosu sojowego Tao Tao, 1 łyżeczka kminku, listki laurowe, ziele angielskie, ziarenka jałowca, sól i pieprz do smaku. Sposób przyrządzania: Boczek, kiełbasę i wieprzowinę kroimy w sporą kostkę. Rozgrzewamy duży garnek o grubym dnie. Wrzucamy boczek i pozwalamy by się wytopił. Dodajemy kiełbasę i wieprzowinę oraz pokrojoną w piórka cebulę. Podsmażamy przez chwilę a następnie dokładamy pokrojoną drobniej kiszoną kapustę, utartą marchew i poszatkowaną białką kapustę. Przykrywamy i gotujemy przez kilka minut. Dolewamy wodę i sos sojowy. Dokładnie mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem, zielem angielskim oraz listkami laurowymi, kminkiem i jałowcem. Grzyby Mun zalewamy gorącą wodą i odkładamy na 3 minuty. Po tym czasie grzyby odsączamy, kroimy w paski i dodajemy do bigosu, a wraz z nimi suszone śliwki. Garnek przykrywamy i gotujemy bigos na wolnym ogniu przez około 2 godziny. Podajemy z chlebem lub ziemniakami. Smacznego!

    Przechowywanie

    Przechowywać w suchym i nienasłonecznionym miejscu.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia

    Instrukcje dotyczące przyrządzenia

    • Gotować - Od temperatury otoczenia
  3. Dodatkowe informacje

    Michel Moran Mapa Smaków facebook.com/TaoTaoHarmoniaSmakow Kulinarnych inspiracji szukaj na www.TaoTao.pl

    O marce

    Tao Tao - Harmonia Smaków

    Opis produktu

    Grzyby Mun to odmiana nadrzewnego grzyba występującego w strefie tropikalnej. Charakteryzują się delikatnym, szlachetnym smakiem. Idealny dodatek do bigosu, farszu, sosów, zup, sajgonek i innych potraw.

    Kontakt

    TAN-VIET International S.A.

  4. Cechy

    tylko naturalne składniki

    Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Suszone grzyby Mun.

    Marka standaryzowana

    • Marka - Tao Tao

    Marka

    Tao Tao

Reklama