
339
Sonko Kasza bulgur 200 g (2 x 100 g)
Kasza bulgur powstaje z ziaren pszenicy durum, poddanych działaniu pary wodnej, dzięki czemu skraca się czas gotowania. Stanowi ona źródło białka i charakteryzuje się niską zawartością tłuszczu i cukrów. Swój unikalny smak zawdzięcza lekko orzechowej nucie, która idealnie komponuje się z owocami morza, rybami, mięsami, stanowi również doskonałą bazę do sałatek. Smakosze kulinarni przygotowują z niej „kaszotto" - potrawę podobną do risotto, której podstawą są złociste ziarna kaszy bulgur. Danie to pozwala wydobyć wyjątkowy aromat i smak kaszy wzbogacony o ulubione dodatki.Włącz powiadomienia o ulubionych produktach:
Informacje o produkcie
Obliczona wartość odżywcza
na porcję na 100g Sól (g) 0,02 0,03 Białko (g) 5,7 11,3 Błonnik (g) 3,8 7,6 w tym cukry (g) 1 2 Węglowodany (g) 34,3 68,5 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0,3 0,5 Tłuszcz (g) 0,8 1,6 Wartość energetyczna (kcal) 175 349 Wartość energetyczna (kJ) 740 1477 Składniki
kasza bulgur (z pszenicy durum)