219
Kamis Papryka słodka mielona 20 g
Podróżując po Węgrzech i smakując regionalnych dań, trudno było zjeść posiłek nieprzyprawiony choćby szczyptą papryki. I dobrze, bo z jej dodatkiem potrawy smakują wyśmienicie. W Hiszpanii z pimiento, odmiany papryki rocznej, powstaje po wysuszeniu z zmieleniu przyprawa pimentón, która miewa smak od słodkiego po ostry i jest używana niemal na całym świecie. Maczałem w niej kulki fufu, które podano w zawiesistym sosie z mielonej papryki, chili i oberżyny. Czy wiesz że... paprykę dodaje się do gorących dań po zdjęciu garnka z ognia; wrzucona do wrzącego tłuszczu nabiera nieprzyjemnie gorzkiego smaku?Włącz powiadomienia o ulubionych produktach:
Informacje o produkcie
Informacje o alergenach
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Składniki
- odtłuszczona papryka
- papryka słodka - 85%