Reklama
649

Jogurt sojowy Alpro - Oferta archiwalna

Nasza delikatna roślinna alternatywa na bazie soi z dodatkiem owsa dla jogurtu to źródło wapnia i witamin B12 i D. Dodaj go do owsianki lub musli i odmień swoje śniadanie.

Informacje o produkcie

  1. Obliczona wartość odżywcza

    na 100g
    Sód (g)0,04
    Wapń (mg)120
    Witamina D (µg)0,75
    Witamina B12 (µg)0,38
    Sól (g)0,09
    Białko (g)3,8
    Błonnik (g)2,3
    w tym cukry (g)1,9
    Węglowodany (g)3
    w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g)1,2
    w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g)0,4
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)0,4
    Tłuszcz (g)2
    Wartość energetyczna (kcal)55
    Wartość energetyczna (kJ)230

    Składniki

    • kultury jogurtowe (S. thermophilus, L. bulgaricus)
    • witaminy (B12, D2)
    • przeciwutleniacze (mieszanina tokoferoli, estry kwasów tłuszczowych i kwasu askorbinowego)
    • sól morska
    • aromat naturalny
    • stabilizator (pektyny)
    • regulatory kwasowości (cytryniany sodu, kwas cytrynowy)
    • wapń
    • cukier
    • błonnik z korzenia cykorii
    • owies (3%)
    • baza sojowa (woda, obłuszczona soja (9,7%))
  2. Warunki przechowywania

    • Maks. temp. °C - 25
    • Min. temp. °C - 1

    Przechowywanie

    Przechowywać w temperaturze od +1 do +25°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce w temperaturze do +7°C, nie dłużej niż 5 dni.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  3. Cechy

    • Soja wolna od modyfikacji genetycznych
    • Naturalnie nie zawiera laktozy
    • 100% roślinny
    • Źródło białka oraz wapnia i witamin B2, B12, D
    • Niska zawartość cukru
    • Zawiera żywe kultury bakterii

    Marka standaryzowana

    • Marka - Alpro

    Marka

    Alpro

  4. Zalecenia dla alergików

    • Soja - Zawiera

    Informacje dot. stylu życia

    • Produkt odpowiedni dla wegetarian
    • Produkt odpowiedni dla wegan
  5. Opis produktu

    Nasza delikatna roślinna alternatywa dla jogurtu na bazie soi z dodatkiem owsa to źródło wapnia i witamin B12 i D. Naturalnie nie zawiera laktozy. Produkujemy go z soi wolnej od modyfikacji genetyccznych. Dodaj go do owsianki lub musli i odmień swoje śniadanie.

    Dodatkowe informacje

    Facebook: @alpro Instagram: #alpro

    Logotypy stron trzecich

    • V-Label (European Vegetarian Union)
    • Green Dot

    Kontakt

    Danone Sp. z o.o.,

Reklama