Reklama
20% taniej!
799

GELLWE Babeczki czekoladowo-waniliowe mieszanka do wypieku 238 g - Oferta archiwalna

Babeczki Gellwe 238 g 33,57 zł/kg wybrane rodzaje

Informacje o produkcie

  1. Pozostałe informacje o wartościach odżywczych

    Z jednego opakowania otrzymujemy 15 babeczek po ok. 24 g.

    Obliczona wartość odżywcza

    Wartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem o zawartości tłuszczu 2 %: w 1 porcji (ok. 24 g) Wartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem o zawartości tłuszczu 2 %: w 100 g
    Sól (g)0,20,84
    Białko (g)1,66,7
    Błonnik (g)28,4
    w tym cukry (g)4,318
    Węglowodany (g)9,238
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)0,73
    Tłuszcz (g)5,121
    Wartość energetyczna (kcal)93389
    Wartość energetyczna (kJ)3881622

    Informacje o alergenach

    Produkt może zawierać soję i mleko.

    Składniki

    • Mieszanka do ciasta czekoladowego: kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, 29 % czekolada belgijska w proszku, aromat
    • Mieszanka do ciasta waniliowego: mąka pszenna, cukier, skrobia pszenna, błonnik roślinny, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu), aromaty, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, ekstrakt z wanili
  2. Przepisy

    Babeczki czekoladowo-waniliowe Papierowe foremki w środku opakowania Przygotuj: - 2 jajka, - 80 ml oleju (około 8 łyżek), - 70 ml mleka (około 7 łyżek). 1. Przygotuj ciasto jasne Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C góra-dół (bez termoobiegu). Na blasze do pieczenia ustaw 15 papierowych foremek. Do miski wsyp zawartość większej saszetki, następnie dodaj jajka, 80 ml oleju (około 8 łyżek) i 60 ml mleka (około 6 łyżek). Całość wymieszaj mikserem, przez około 2 minuty, do uzyskania jednolitej konsystencji. Masę podziel na dwie części. 2. Przygotuj ciasto ciemne Do jednej części wsyp zawartość mniejszej saszetki, dodaj 10 ml mleka (około 1 łyżkę), dokładnie wymieszaj do połączenia się składników. 3. Przełóż ciasto do foremek i upiecz Przygotowane masy nałóż łyżeczką naprzemiennie do ustawionych na blasze foremek i natychmiast wstaw na środkowy poziom do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 15-20 minut (bez termoobiegu). Po upieczeniu babeczek wyjmij je z piekarnika i pozostaw do wystudzenia. Pomysł na: Babeczki czekoladowo - waniliowe z kremem waniliowym i kakao Upiecz babeczki wg przepisu jak powyżej. Przygotuj Krem o smaku waniliowym do tortów i ciast Gellwe, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Otrzymany krem przełóż do woreczka foliowego ze ściętym rożkiem i wyciskaj na wystudzonych babeczkach dekoracyjne piramidki. Przed podaniem oprósz Kakao extra ciemnym Gellwe. Słodkiego dnia :)

    Przechowywanie

    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  3. Dodatki

    • Barwniki - Nie zawiera

    Zalecenia dla alergików

    • Pszenica - Zawiera
    • Soja - Może zawierać
    • Mleko - Może zawierać
  4. Dodatkowe informacje

    Więcej inspiracji znajdziesz na: www.gellwe.pl

    O marce

    GELLWE - naturalnie pyszne GELLWE tradycja od 1985 Zapraszamy do Domowej Kawiarenki Gellwe, w której opracowujemy i testujemy wyjątkowe receptury, żebyś mógł w kilka chwil cieszyć się przyjemnością z ich smakowania. Idealne proporcje i dobre składniki są naszą najcenniejszą wartością. Od ponad 35 lat w produktach Gellwe odnajdziesz naszą pracę, doświadczenie i wielką pasję do tworzenia.

    Kontakt

    FoodCare Sp. z o.o.

  5. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Mieszanka do domowego wypieku babeczek.

    Zawartość opakowania

    • 15 papierowych foremek do babeczek
    • 8 g mieszanki do przygotowania ciasta czekoladowego
    • 230 g mieszanki do przygotowania ciasta waniliowego
    • Opakowanie zawiera:

    Marka standaryzowana

    • Marka - Gellwe

    Cechy

    • bez syropu glukozowego
    • bez oleju palmowego
    • bez barwników

    Marka

    GELLWE

Reklama