Reklama
Dr.Max Drogeria

1199

Schär Mąka bezglutenowa do wypieku chleba 1 kg - Oferta archiwalna

Chleb i bułki Pizza i ciasta drożdżowe Pożywne przekąski Słodkie ciasta drożdżowe Opracowane specjalnie dla osób nietolerujących glutenu. Idealna mieszanka do wypieku bezglutenowego chleba, bułek oraz pizzy.

Informacje o produkcie

  1. Obliczona wartość odżywcza

    na 100g
    Sól (g)0,76
    Białko (g)2,5
    Błonnik (g)5,3
    w tym cukry (g)2,8
    Węglowodany (g)80
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)0,1
    Tłuszcz (g)0,6
    Wartość energetyczna (kcal)344
    Wartość energetyczna (kJ)1459

    Informacje o alergenach

    Może zawierać soję. Bez laktozy, Bez pszenicy.

    Składniki

    • sól
    • substancja zagęszczająca: hydroksypropylometylceluloza
    • dekstroza
    • mąka z soczewicy 3,6%
    • mąka ryżowa pełnoziarnista 3,8%
    • włókno roślinne (psyllium, bambus)
    • mąka ryżowa
    • skrobia kukurydziana
  2. Przepisy

    Przepis na pizzę Składniki ogrzać do temperatury pokojowej i nagrzać piekarnik do podanej temperatury Składniki: 300 g Schär Mix Bread, 6 g suszonych drożdży lub 13 g świeżych drożdży 30 g oliwy z oliwek, 255 ml letniej wody, 5 g soli. Przygotowanie: Wymieszać razem wszystkie składniki i wyrabiać do jednorodnej konsystencji. Jeśli używasz świeżych drożdży, rozpuścić je w wodzie i wlać do mąki. Umieścić ciasto na blacie roboczym, wyrabiać ręcznie, lekko oprószając mąką. Przykryć bochenek wilgotną szmatką i pozostawić ciasto do wyrośnięcia przez ok. 40 minut. Rozprowadzić ciasto na naoliwionej blasze do pieczenia, ułożyć pomidory, mozzarellę, itp. według uznania i piec na dolnej półce piekarnika przez ok. 20-25 minut w temperaturze 220°C. Przepis na chleb Składniki (w temp. pokojowej): 500 g gotowej mieszanki Schär Mix Bread, 450 ml letniej wody, 40 g oleju (rzepakowego lub słonecznikowego), 10 g suszonych drożdży lub 21 g świeżych drożdży oraz 8 g soli. Przygotowanie: W misce zmieszać sól, olej i wodę, potem dodać mieszankę na chleb (Schär Mix Bread) i na koniec drożdże. Wymieszać przez 30 sekund mikserem z końcówkami do wyrabiania ciasta na minimalnej prędkości, potem wyrabiać ciasto przez 5 minut na średniej prędkości do uzyskania jednorodnej konsystencji. Przykryć ciasto wilgotną ściereczką i odstawić na 45 minut w ciepłe miejsce (24°C-28°C). Kiedy ciasto odpocznie, wyłożyć je na podsypany mąką blat roboczy i uformować kulę. Ułożyć ciasto w formie do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia i ponownie odstawić na 30 minut. W międzyczasie nagrzać piekarnik (210°C z termoobiegiem/ 220°C z grzaniem góra/dół) i ustawić na dnie piekarnika małą pustą żaroodporną formę. Wyrośnięty chleb posmarować z wierzchu wodą, ponacinać dowolnie (maksymalnie na głębokość 5 mm). Wlać ok. 100 ml wody do podgrzanej żaroodpornej formy stojącej na dnie piekarnika i jednocześnie wstawić do piekarnika blachę z chlebem. Czas pieczenia wynosi około 50 minut. Upieczony chleb wyjąć z piekarnika i odstawić na kratkę do ostygnięcia. Korzystając z automatycznego wypiekacza do chleba należy zmniejszyć ilości wszystkich składników o 50%. W przypadku ręcznego wyrabiania ciasta należy je ugniatać przez około 15 minut. Alternatywnie, przepis na „Chleb" może być stosowany również dla wypiekacza. Wybrać program bezglutenowy (około 1 godzina i 50 minut) i „przypieczona skórka". Zwróć uwagę na maksymalną pojemność wypiekacza.

    Przechowywanie

    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  3. Zalecenia dla alergików

    • Pszenica - Nie zawiera
    • Soja - Może zawierać
    • Mleko - Nie zawiera
    • Zboża zawierające gluten - Nie zawiera

    Informacje dot. stylu życia

    Bezglutenowy

  4. Dodatkowe informacje

    Więcej świetnych przepisów znajdziesz na www.schaer.com

    Pozostałe informacje

    Znak przekreślonego kłosa - IT-016-117

    Opis produktu

    Chleb i bułki Pizza i ciasta drożdżowe Pożywne przekąski Słodkie ciasta drożdżowe Opracowane specjalnie dla osób nietolerujących glutenu. Idealna mieszanka do wypieku bezglutenowego chleba, bułek oraz pizzy.

    Logotypy stron trzecich

    • Green Dot
    • Znak przekreślonego kłosa

    Kontakt

    Dr. Schär AG/SPA

  5. Marka standaryzowana

    • Marka - Schär

    Marka

    Schär

Reklama