19% taniej!
225E. Wedel Pawełek Duo Batonik czekolada 45 g
Przy zakupie 2 sztuk. Baton, który zachwyca potrójnie czekoladowym smakiem? Taki jest Pawełek Duo Czekolada! Kultowy już baton czekoladowy w zaskakującej odsłonie to sposób na chwilę przyjemności i pretekst, by zrobić sobie przerwę od codziennych obowiązków. O Pawełku Duo Czekolada można powiedzieć, że jest to zarówno baton czekoladowy, jak i baton karmelowy! Dlaczego? Pięć kruchych kostek, które skrywają krem czekoladowy, od góry oblewa czekolada biała karmelowa, a od dołu czekolada gorzka. Środek to klasyka – intensywne w smaku, gęste nadzienie czekoladowe, które obłędnie rozpływa się w ustach. Jak powstaje czekolada karmelowa? Smakoszom słodkości znana jest czekolada mleczna, gorzka i czekolada biała. Ale karmelowa? To unikat stworzony przez E.Wedel! Czekolada karmelowa powstaje z wyjątkowego proszku karmelowego, czyli mieszkanki skarmelizowanego mleka, cukru i masła. To właśnie dzięki tym składnikom czekolada biała karmelowa ma tak niezwykły kolor i bogaty smak. Zasmakuj w mocno czekoladowym batonie Pawełek Duo Czekolada! • Pięć pysznych kostek czekoladowych • Czekolada karmelowa i czekolada gorzka • Intensywne i gęste nadzienie czekoladowe • Opakowanie 45 g Wolisz inne smaki? Nic straconego - doświadczeni wedlowscy czekoladnicy stworzyli kilka wariantów smakowych. Odkryj takie batony, jak: Pawełek Toffi, Pawełek Duo Kokos, Pawełek Śmietanka, Pawełek Advocat, Pawełek Caffe latte.Włącz powiadomienia o ulubionych produktach:
Informacje o produkcie
Pozostałe informacje o wartościach odżywczych
Produkt zawiera 1 porcję (45 g).
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania
100 g Wartość energetyczna 1932 kJ / 462 kcal 45 g Wartość energetyczna 869 kJ / 208 kcal / 10.40% Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal). Obliczona wartość odżywcza
Wartość odżywcza 45 g na 100g Sól (g) 0,09 0,2 Białko (g) 2,4 5,3 Błonnik (g) 1,7 3,8 w tym cukry (g) 24,8 55 Węglowodany (g) 26,2 58 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 5,4 12 Tłuszcz (g) 9,4 21 Wartość energetyczna (kcal) 208 462 Wartość energetyczna (kJ) 869 1932 Składniki
- Nadzienie zawiera 18 % czekolady gorzkiej
- Czekolady gorzkie: masa kakaowa minimum 50 % i 64 %
- aromaty
- substancje utrzymujące wilgoć (sorbitole, inwertaza)
- alkohol etylowy (1,7 %)
- syrop glukozowy
- mleko zagęszczone słodzone
- cukier
- czekolada biała karmelowa 28 % [cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, proszek karmelowy 10 % (mleko odtłuszczone, serwatka (z mleka), cukier, masło, aromat), serwatka w proszku (z mleka), emulgatory (lecytyny sojowe, E476), sól]
- czekolady gorzkie 35 % (cukier, miazga kakaowa, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz kakaowy, tłuszcz mleczny, emulgatory: lecytyny sojowe i E 476, sól, aromat)