599

Dr. Oetker Pierniczki 350 g

Reklama

Informacje o produkcie

  1. reference_intake_statement

    • Reference Intake Statement - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).

    Pozostałe informacje o wartościach odżywczych

    Z mieszanki otrzymujemy ok. 70 szt. pierniczków. 1 pierniczek = ok. 7 g

    Obliczona wartość odżywcza

    Wartość odżywcza po przyrządzeniu 1 porcja = ok. 7 gWartość odżywcza po przyrządzeniu 100 g
    Sól (g)0,030,37
    Białko (g)0,45,8
    w tym cukry (g)1,420
    Węglowodany (g)3,956
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)0,811
    Tłuszcz (g)1,318
    Wartość energetyczna (kcal)29412
    Wartość energetyczna (kJ)1211729

    Informacje o alergenach

    Możliwa obecność MLEKA.

    Składniki

    • sól
    • cynamon mielony
    • aromaty
    • cukier karmelizowany
    • substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)
    • ekstrakt kawy zbożowej (JĘCZMIEŃ, ŻYTO, cykoria)
    • naturalny aromat miodu
    • kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
    • mieszanka przypraw
    • skrobia PSZENNA
    • cukier
    • mąka PSZENNA
  2. date_marking_type

    Najlepiej spożyć przed …

    Przepisy

    Dodaj: - 100 g miękkiego masła - 1 jajko - mąkę do podsypania Sposób przygotowania 1. Przygotowanie ciasta Do miski wsyp mieszankę do pierniczków, dodaj masło i jajko. Całość zagnieć do uzyskania gładkiej konsystencji. Wyrobione ciasto włóż na 15 minut do zamrażalnika. Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. 2. Wykrawanie pierniczków Piekarnik nastaw na 175°C (bez termoobiegu). Schłodzone ciasto podziel na połowę. Jedną część włóż do lodówki, a drugą rozwałkuj na cienki placek o grubości ok. 3 mm, podsypując ciasto i wałek mąką. Za pomocą foremek wycinaj pierniczki i przekładaj je na blachę, używając noża. 3. Pieczenie Wstaw do podgrzanego piekarnika i piecz wg zaleceń: Temperatura: 175°C Czas pieczenia: ok. 10 min Po upieczeniu wystudź i udekoruj pierniczki. Powtórz czynności z resztą ciasta. Pysznej zabawy! Ilość pierniczków z 1 opakowania jest uzależniona od wielkości użytej foremki i grubości rozwałkowanego ciasta.

    Przechowywanie

    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po upieczeniu pierniczki można przechowywać w zamkniętym pojemniku przez ok. 30 dni.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  3. Dodatki

    • Smaki / Aromaty - Zawiera

    Zalecenia dla alergików

    • Pszenica - Zawiera
    • Żyto - Zawiera
    • Mleko - Może zawierać
    • Jęczmień - Zawiera
  4. O marce

    Nasza pierniczkowa tradycja narodziła się w 2006 roku. Zapraszamy cię do petnego aromatycznych przypraw pierniczkowego świata.

    Dodatkowe informacje

    Inspiracji szukaj na www.oetker.pl

    O producencie

    Dr. Oetker wspiera SOS wioski dziecięce

    Kontakt

    Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.

  5. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Mieszanka w proszku do wypieku pierniczków.

    Zawartość opakowania

    Opakowanie zawiera: - 350 g mieszanki do wypieku pierniczków - 1 świąteczną foremkę (kszałt może się róźnić od wzorów na opakowaniu)

    Marka standaryzowana

    • Marka - Dr. Oetker

    Cechy

    • seria limitowana
    • do 70 pierniczków
    • w środku 1 foremka zimowej kolekcji

    Marka

    Dr. Oetker

Reklama