399

Dr. Oetker Żelatyna uniwersalna 50 g

Reklama

Informacje o produkcie

  1. date_marking_type

    Najlepiej spożyć przed …

    Przechowywanie

    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Przygotowanie i stosowanie

    Sposób przygotowania: 2 łyżeczki (ok. 10 g) żelatyny wsyp do 0,5 l przegotowanej, gorącej wody lub wywaru. Dokładnie wymieszaj aż do rozpuszczenia. Nie gotuj! Ostudzoną galaretkę wstaw do lodówki do stężenia. Porady: Świeże owoce kiwi, ananasa, figi, papai i mango zawierają enzymy, które uniemożliwiają tężenie żelatyny. Można temu zapobiec zagotowując owoce przez kilka minut lub stosując owoce z puszki. Aby uzyskać równomierne rozłożenie składników w naczyniu, stopniowo zalewaj rozpuszczoną żelatyną. Po zalaniu pierwszej warstwy wstaw naczynie do lodówki do częściowego zastygnięcia. Następnie wylej drugą warstwę. Żelatynę można rozpuścić w małej ilości wody, na przykład w celu zagęszczenia deseru. Pamiętaj, że przygotowując desery, rozpuszczoną żelatynę należy mieszać z produktami o temperaturze pokojowej. Zawartość opakowania wystarcza na 2,5 litra płynu.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  2. Dodatkowe informacje

    Przepisy i inspiracje na: www.oetker.pl

    Kontakt

    Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.

  3. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Żelatyna spożywcza wieprzowa zdatna do spożycia przez ludzi.

    Marka standaryzowana

    • Marka - Dr. Oetker

    Cechy

    • wieprzowa, super klarowna
    • na 2,5 l płynu
    • do mięs, ryb, warzyw i deserów
    • duże opakowanie

    Marka

    Dr. Oetker

Reklama