269
Czekolada Wedel - Oferta archiwalna
Czy wiesz jak powstaje wedlowska biała czekolada? Najpierw powoli rozpuszczamy masło kakaowe, a następnie stopniowo dodajemy m.in. mleko i cukier. Od tabliczki czekolady mlecznej i gorzkiej różni się tym, że nie ma w niej miazgi kakaowej, stąd jej jasny kolor. Wielbiciele słodkości doceniają białą czekoladę za subtelną słodycz i delikatny, kremowy smak.Włącz powiadomienia o ulubionych produktach:
Informacje o produkcie
Pozostałe informacje o wartościach odżywczych
Produkt zawiera 6 porcji x 3 kostki (~13,3 g).
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania
100 g Wartość energetyczna 2354 kJ / 564 kcal 13,3 g Wartość energetyczna 313 kJ / 75 kcal / 3.80% Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal). Obliczona wartość odżywcza
Wartość odżywcza 13,3 g na 100g Sól (g) 0,03 0,23 Białko (g) 0,8 6,1 Błonnik (g) 0 0 w tym cukry (g) 7,5 56 Węglowodany (g) 7,5 56 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 2,5 19 Tłuszcz (g) 4,6 35 Wartość energetyczna (kcal) 75 564 Wartość energetyczna (kJ) 313 2354 Informacje o alergenach
Może zawierać orzeszki arachidowe, orzechy, zboża (gluten), jaja.
Składniki
- aromat
- emulgator (lecytyny sojowe)
- jogurt w proszku
- serwatka w proszku (z mleka)
- mleko pełne w proszku
- tłuszcz kakaowy
- cukier