Tagi
Nestlé Chocapic Śniadaniowy baton zbożowy 25 g - oferty i gazetki promocyjne
Obecnie nie posiadamy produktów i gazetek z tagiem "Nestlé Chocapic Śniadaniowy baton zbożowy 25 g". Sprawdź podobne oferty:
Informacje o produkcie
reference_intake_statement
- Reference Intake Statement - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). % referencyjnej wartości spożycia dla dorosłych wg rozporządzenia UE Nr 1169/2011
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania
25 g Wartość energetyczna 415 kJ / 99 kcal / 5.00% 100 g: 1658 kJ / 395 kcal Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal) % referencyjnej wartości spożycia dla dorosłych wg rozporządzenia UE Nr 1169/2011. Obliczona wartość odżywcza
Wartość odżywcza 25 g na 100g Żelazo (mg) 2,8 11 Wapń (mg) 343 1370 Kwas pantotenowy (mg) 1,2 4,7 Kwas foliowy (µg) 37,3 149 Niacyna (B3) (mg) 3,3 13 Ryboflawina (B2) (mg) 0,33 1,3 Tiamina (B1) (mg) 0,29 13 Witamina D (µg) 0,84 1,3 Witamina B6 (mg) 0,35 1,4 Sól (g) 0,09 0,35 Białko (g) 1,6 6,3 Błonnik (g) 1,3 5,3 w tym cukry (g) 5,7 22,9 Węglowodany (g) 16,3 65,4 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 1,3 5,2 Tłuszcz (g) 3 11,9 Wartość energetyczna (kcal) 99 395 Wartość energetyczna (kJ) 415 1658 Informacje o alergenach
Może zawierać ORZECHY.
Składniki
- *Certyfikowane Rainforest Alliance
- % - odnosi się do zawartości składnika w całym produkcie
- substancje wzbogacające (składnik mineralny: żelazo; witaminy: B3, B5, B6, B2, B9)
- przeciwutleniacz (mieszanina tokoferoli)
- aromat naturalny
- kakao o obniżonej zawartości tłuszczu* (0,1 %)
- emulgator (lecytyny)
- mąka ryżowa (0,2 %)
- sól
- mąka kukurydziana (0,2 %)
- tłuszcz kakaowy* (0,3 %)
- maltodekstryna
- substancja wzbogacająca (składnik mineralny: wapń)
- ekstrakt słodowy JĘCZMIENNY
- tłuszcz kokosowy
- odtłuszczone MLEKO w proszku (5,3 %)
- olej słonecznikowy
- substancje utrzymujące wilgoć (syrop sorbitolowy, glicerol)
- czekolada w proszku (10,6 %) [cukier, kakao*]
- syrop cukru inwertowanego
- syrop glukozowy
- mąka PSZENNA pełnoziarnista (32,8 %)