Tagi

Dr. Oetker Piernik XXL 654 g - oferty i gazetki promocyjne

Dodaj frazę "Dr. Oetker Piernik XXL 654 g" do ulubionych, a otrzymasz powiadomienia o nowych ofertach
Warto wiedzieć... Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.

Obecnie nie posiadamy produktów i gazetek z tagiem "Dr. Oetker Piernik XXL 654 g". Sprawdź podobne oferty:

Reklama

Dr. Oetker Piernik XXL 654 g - gazetki promocyjne

Brak wyników

Informacje o produkcie

  1. reference_intake_statement

    • Reference Intake Statement - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).

    Pozostałe informacje o wartościach odżywczych

    Ciasto można podzielić na 35 porcji, 1 porcja = 33 g

    Spis składników odżywczych na przodzie opakowania

    1 porcja (33 g)** zawiera:
    Wartość energetyczna523 kJ / 125 kcal / 6.00%
    Energia w 100 g 1585 kJ / 379 kcal
    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
    ** po przyrządzeniu na margarynie

    Obliczona wartość odżywcza

    Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł.) 1 porcja = 33 gWartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł.) 100 g
    Sól (g)0,250,75
    Białko (g)1,75
    w tym cukry (g)8,124
    Węglowodany (g)1546
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)1,75,1
    Tłuszcz (g)6,319
    Wartość energetyczna (kcal)125379
    Wartość energetyczna (kJ)5231585

    Składniki

    • aromaty
    • naturalny aromat miodu
    • kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
    • 0,4 % cynamon mielony
    • ekstrakt kawy zbożowej (JĘCZMIEŃ, ŻYTO, cykoria)
    • 0,9 % cykoria
    • MLEKO odtłuszczone w proszku
    • 1,8 % mieszanka przypraw
    • proszek do pieczenia (substancje spulchniające (węglany sodu, difosforany), mąka PSZENNA)
    • skrobia PSZENNA
    • cukier
    • mąka PSZENNA
  2. date_marking_type

    Najlepiej spożyć przed …

    Przepisy

    Piernik XXL Dodaj: - 3 jaja - 250 g margaryny (lub masła) - 100 ml wody Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie ciasta Rozpuść i ostudź margarynę lub masło. Piekarnik nastaw na temp. 180 °C (bez termoobiegu). Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jaja, ostudzony tłuszcz i wodę. Całość miksuj najpierw na niskich, potem na najwyższych obrotach przez ok. 5 min do uzyskania gładkiej konsystencji. 2. Nakładanie do formy Formę (ok. 25 x 35 cm) wyłóż papierem do pieczenia lub posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Ciasto nałóż do formy i rozsmaruj równomiernie na całej powierzchni. 3. Pieczenie Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika. Temperatura: ok. 180 °C Czas pieczenia: ok. 40 min (do suchego patyczka) Upieczone ciasto wyjmij z formy po ok. 10 min. Po ostygnięciu udekoruj polewą Dr. Oetkera lub cukrem pudrem. Jeśli chcesz wzbogacić piernik bakaliami, zwiększ ilość wody dodawanej do ciasta o 50 ml, zmiksuj składniki, następnie obtocz w mące 150 g bakalii (po 50 g rodzynek, posiekanych orzechów włoskich i suszonych śliwek) i delikatnie wymieszaj je ze zmiksowanym ciastem. Temperatura: ok. 180 °C. Czas pieczenia: ok. 40 min. Piernik przekładany Ciasto Piernik upiecz zgodnie ze sposobem przygotowania, dodając w trakcie miksowania dodatkowo 3 łyżki powideł śliwkowych. Po ostudzeniu przekrój w poziomie, tworząc 2 blaty. Masa budyniowa Z 375 ml mleka odlej 1/2 szklanki, wsyp Budyń smak waniliowy Dr. Oetkera, 4 łyżki cukru, wymieszaj. Resztę mleka zagotuj. Do gotującego się mleka wlej wymieszany budyń z cukrem. Mieszając gotuj do zgęstnienia. Przykryj folią spożywczą, tak by stykała się z budyniem i odstaw do wystudzenia (budyń powinien mieć taką samą temperaturę jak masło). 100 g miękkiego masła dodawaj do budyniu łyżka po łyżce i całość ucieraj na gładką masę. Krem rozsmaruj na dolnym blacie piernika i przykryj górnym blatem. Wierzch piernika udekoruj gotową polewą Dr. Oetkera i posyp bakaliami (ok. 200 g: rodzynki, posiekane orzechy włoskie, laskowe, migdały). Smacznego!

    Przechowywanie

    Najlepiej spożyć przed końcem - patrz spód torebki. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  3. Informacje dot. stylu życia

    Nie zawiera oleju palmowego

    Dodatki

    • Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy - Nie zawiera
    • Smaki / Aromaty - Zawiera
    • Barwniki - Nie zawiera

    Zalecenia dla alergików

    • Pszenica - Zawiera
    • Żyto - Zawiera
    • Mleko - Zawiera
    • Jęczmień - Zawiera
  4. O producencie

    Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce

    Opis produktu

    Warto wiedzieć... Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.

    Kontakt

    Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.

  5. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Mieszanka w proszku do wypieku ciasta Piernik XXL.

    Marka standaryzowana

    • Marka - Dr. Oetker

    Cechy

    • z przyprawami korzennymi
    • bez barwników, bez oleju palmowego, bez syropu glukozowego

    Marka

    Dr. Oetker

Dr. Oetker Piernik XXL 654 g - artykuły

Brak wyników
Reklama