Reklama
699

Proste Historie Pierogi ruskie 450 g - Oferta archiwalna

Czy wiesz skąd pochodzą tak popularne u nas pierogi ruskie? Nazwa nie pochodzi wcale od Rosji (tam pierogów ruskich nie uświadczysz), a od Rusi Czerwonej, historycznej krainy położonej na obszarze południowo-zachodniej Ukrainy oraz południowo-wschodniej części Polski. Niekiedy mieszkańcy Ukrainy pierogi ruskie nazywają „polskimi", co może wskazywać na to, że są chętnie jadane przez mieszkających na tych terenach Polaków. Zatem pierogi ruskie, to oryginalne danie polsko-ukraińskie!

Informacje o produkcie

  1. Pozostałe informacje o wartościach odżywczych

    Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

    Obliczona wartość odżywcza

    Wartość odżywcza produktu w porcji 225 gna 100g
    Sól (g)1,60,7
    Białko (g)146,3
    w tym cukry (g)2,51,1
    Węglowodany (g)7734
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)20,9
    Tłuszcz (g)7,43,3
    Wartość energetyczna (kcal)443197
    Wartość energetyczna (kJ)1856825

    Informacje o alergenach

    Mogą zawierać soję, seler i gorczycę.

    Składniki

    • Zawartość nadzienia: 40 %
    • nadzienie: woda, ser twarogowy półtłusty (18 %), suszone ziemniaki (14 %), cebula (10 %), cebula smażona (6 %) (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), olej rzepakowy, sól, pieprz czarny
    • ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól
  2. date_marking_type

    Najlepiej spożyć przed …

    Przepisy

    Pierogi ruskie dają wiele możliwości! Możesz przyrządzić je tak jak zwykle albo zupełnie inaczej. Pierogi ruskie w sosie normandzkim z jabłkami Zrób sos śmietanowy z jabłkiem i podaj do pierogów. Pierogi ruskie z prażoną cebulką i boczkiem Podsmażone pierogi posyp boczkiem, uprażoną cebulą i natką pietruszki. Kolejny pomysł? Ugotowane i osuszone pierogi zawiń w cienkie plastry boczku i zrumień na patelni.

    Przechowywanie

    Warunki przechowywania: - w temperaturze -6°C: 1 tydzień - w temperaturze -12°C: 1 miesiąc - w temperaturze poniżej -18°C: do końca daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu. Chronić przed rozmrożeniem. Wyrób rozmrożony nie kwalifikuje się do powtórnego zamrożenia.

    Przygotowanie i stosowanie

    Gotowy do spożycia po obróbce cieplnej.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Zamrażać

    Instrukcje dotyczące przyrządzenia

    • Gotować we wrzątku - Od postaci zamrożonej
  3. Opis produktu

    Czy wiesz skąd pochodzą tak popularne u nas pierogi ruskie? Nazwa nie pochodzi wcale od Rosji (tam pierogów ruskich nie uświadczysz), a od Rusi Czerwonej, historycznej krainy położonej na obszarze południowo-zachodniej Ukrainy oraz południowo-wschodniej części Polski. Niekiedy mieszkańcy Ukrainy pierogi ruskie nazywają „polskimi", co może wskazywać na to, że są chętnie jadane przez mieszkających na tych terenach Polaków. Zatem pierogi ruskie, to oryginalne danie polsko-ukraińskie!

    Logotypy stron trzecich

    Wstęga Möbiusa

    Dodatkowe informacje

    Te i wiele innych przepisów znajdziesz na: prostehistorie.com.pl instagram.com/prostehistorie facebook.com/prostehistorie infolinia 801 801 188 Opłata zgodna z taryfą Twojego operatora.

    O marce

    Proste Historie to gotowanie z kilku składników połączonych w pyszne, domowe danie. Prostymi Historiami dzielimy się codziennie przy wspólnym stole. Poznaj jedną z nich. Przygotuj 3-daniowy obiad Proste Historie to wiele produktów i smacznych pomysłów na wspaniały obiad. 1. zupa 2. drugie danie 3. deser

    Kontakt

    Iglotex SA

  4. Dodatki

    • konserwanty - Nie zawiera

    Zalecenia dla alergików

    • Pszenica - Zawiera
    • Soja - Może zawierać
    • Gorczyca - Może zawierać
    • Mleko - Zawiera
    • Seler - Może zawierać
  5. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Pierogi z nadzieniem serowo-ziemniaczanym z cebulą. Produkt głęboko mrożony.

    Marka standaryzowana

    • Marka - Proste Historie

    Cechy

    • podsmażona cebulka
    • cienkie, delikatne ciasto
    • bez konserwantów

    Marka

    Proste Historie

Reklama