25% taniej!
899Danacol Jogurt pitny o smaku truskawkowym 400 g (4 x 100 g) - Oferta archiwalna
Jogurt pitny Danacol to produkt mleczny, który zawiera sterole roślinne. Danacol zawiera 1,6 g steroli roślinnych w jednej porcji dziennej (1 butelka 100 g). Obniżenie poziomu cholesterolu do – 10 % w 3 tygodnie* Zawiera sterole roślinne, które obniżają poziom cholesterolu we krwi** Korzystny efekt występuje w przypadku spożywania 1,5-3 g steroli roślinnych dziennie. Działanie potwierdzone badaniami klinicznymi** BEZ dodatku CUKRÓW*** Jogurty Danacol są dostępne w opakowaniach 4 x 100 g Produkt dostępny w dwóch wariantach: - o smaku KLASYCZNYM - o smaku TRUSKAWKOWYM *Dzienne spożycie 1,5-2,4 g steroli roślinnych obniża poziom cholesterolu o 7-10 % w ciągu 2-3 tygodni. **Udowodniono, że sterole roślinne obniżają poziom cholesterolu we krwi. Wysoki poziom cholesterolu jest czynnikiem ryzyka rozwoju choroby wieńcowej serca. Korzystny efekt występuje w przypadku spożywania 1,5–3 g steroli roślinnych dziennie. Istnieje wiele czynników ryzyka choroby wieńcowej serca. Zmiana jednego z nich może wywierać korzystny efekt lub go nie wywierać. ***Zawiera naturalnie występujące cukry ****Sterole roślinne pomagają w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania co najmniej 0,8 g steroli roślinnych dziennie.Włącz powiadomienia o ulubionych produktach:
Informacje o produkcie
reference_intake_statement
- Reference Intake Statement - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal)
Pozostałe informacje o wartościach odżywczych
Sterole roślinne 1,6 g na 100 g. Opakowanie zawiera 4 butelki. Butelka zawiera 1 porcję równą 100 g.
Obliczona wartość odżywcza
na 100g Sól (g) 0,12 Białko (g) 2,7 w tym cukry (g) 4 Węglowodany (g) 4,3 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0,1 Tłuszcz (g) 1,1 Wartość energetyczna (kcal) 38 Wartość energetyczna (kJ) 160 Informacje o alergenach
Produkt bezglutenowy.
Składniki
- żywe kultury bakterii jogurtowych
- barwnik: karmin
- substancje słodzące: acesulfam K, sukialoza
- regulatory kwasowości: kwas cytrynowy, cytryniany sodu
- aromat
- skrobia modyfikowana kukurydziana
- mleko odtłuszczone w proszku
- przecier truskawkowy 1 %
- estry steroli roślinnych 2,7 % (wolne sterole roślinne 1,6 %)
- serwatka (z mleka) o obniżonej zawartości białka odtworzona
- mleko odtłuszczone