Tagi
Sushi4You Sushi Noriko 225 g - oferty i gazetki promocyjne
Informacje o produkcie
Obliczona wartość odżywcza
na 100g Sól (g) 1,9 Białko (g) 3,2 w tym cukry (g) 5,3 Węglowodany (g) 25 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0,6 Tłuszcz (g) 3,7 Wartość energetyczna (kcal) 151 Wartość energetyczna (kJ) 635 Informacje o alergenach
Może zawierać: seler, mięczaki, orzeszki ziemne i orzechy.
Składniki
- 0,7 % marchew suszona, algi morskie prażone nori, 0,3 % szczypior
- 0,9 % majonez (olej rzepakowy, woda, żółtko jaja w proszku, ocet spirytusowy, mączka z gorczycy, cukier, sól, przyprawy)
- 1,2 % rzodkiew marynowana (rzodkiew, ocet ryżowy, cukier, sól, kurkuma)
- 1,4 % paluszki z surimi [48 % ryby, woda, skrobia pszenna, cukier, sól, naturalny aromat (zawiera skorupiaki), olej rzepakowy, białko jaja w proszku, barwnik: ekstrakt z papryki]
- 1,6 % sos chrzanowy o smaku wasabi (woda, 18 % chrzan w proszku, błonnik grochowy, gorczyca w proszku, sól, cukier, 0,02 % wasabi w proszku, barwniki: kurkumina, kompleksy miedziowe chlorofili i chlorofilin; naturalne aromaty papryki i gorczycy )
- 23 % imitacja kawioru z alg morskich o smaku wasabi (61 % ekstrakt z alg morskich, syrop cukru inwertowanego, olej rzepakowy, sól, aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; substancje konserwujące: sorbinian potasu, benzoesan sodu; barwniki: kompleksy miedziowe chlorofili i chlorofilin, kurkumina)]
- 2,0 % serek śmietankowy z imitacją kawioru z alg morskich o smaku wasabi [77 % serek śmietankowy (mleko, śmietanka, kultury bakterii mlekowych, podpuszczka mikrobiologiczna, białka mleka, sól)
- 2,2 % imbir marynowany (66,7 % imbir, woda, sól, regulatory kwasowości: kwas octowy, kwas cytrynowy; substancja konserwująca: sorbinian potasu; substancje słodzące: aspartam, sukraloza, sacharynian sodu)
- 2,3 % marchew marynowana [marchew, cukier, ocet ryżowy, sos sojowy (woda, nasiona soi, pszenica, sól)]
- 2,4 % śledź marynowany (filet ze śledzia atlantyckiego, sól, ocet spirytusowy, regulator kwasowości: kwas octowy; substancja konserwująca: benzoesan sodu; substancja słodząca: sacharynian sodu)
- 2,5 % sos sojowy (woda, nasiona soi, pszenica, sól)
- 4,4 % pasta łososiowa [67,2 % mięso z łososia atlantyckiego separowanego mechanicznie, pieczone, sos teriyaki (woda, cukier, alkoholowy napój ryżowy, nasiona soi, pszenica, sól, mąka kukurydziana), substancja zagęszczająca: celuloza; prażone nasiona sezamu białego, nasiona sezamu czarnego, suszona cebula, regulator kwasowości: kwas askorbinowy]
- 77,4 % gotowany ryż, w zalewie (woda, ryż, cukier, olej rzepakowy, ocet spirytusowy, sól, ocet ryżowy, regulator kwasowości: octan sodu)