Reklama
Tagi

Kamis Kuchnia polska Przyprawa do bigosu i potraw z kapusty Mieszanka przyprawowa 20 g - oferty i gazetki promocyjne

Dodaj frazę "Kamis Kuchnia polska Przyprawa do bigosu i potraw z kapusty Mieszanka przyprawowa 20 g" do ulubionych, a otrzymasz powiadomienia o nowych ofertach
Podróżując, poznałem ważną zasadę: w gościnie zjada się to, co poda gospodarz. Nie grymasiłem więc na widok śniadania z bigosem litewskim w roli głównej. Był ze słodkiej kapusty, kwaśnych jabłek i co najmniej pięciu gatunków mięsa. Ponoć im więcej razy odgrzewany, tym lepszy, choć nie jest łatwo zachować taki bigos na kolejne posiłku, bo nawet o poranku szybko znika.

Obecnie nie posiadamy produktów i gazetek z tagiem "Kamis Kuchnia polska Przyprawa do bigosu i potraw z kapusty Mieszanka przyprawowa 20 g". Sprawdź podobne oferty:

Kamis Kuchnia polska Przyprawa do bigosu i potraw z kapusty Mieszanka przyprawowa 20 g - gazetki promocyjne

Brak wyników

Informacje o produkcie

  1. Obliczona wartość odżywcza

    na 100g
    Sól (g)41,5
    Białko (g)9,6
    w tym cukry (g)18
    Węglowodany (g)19
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)0,6
    Tłuszcz (g)7,7
    Wartość energetyczna (kcal)217
    Wartość energetyczna (kJ)904

    Informacje o alergenach

    Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.

    Składniki

    • grzyby suszone (borowiki)
    • suszony koncentrat grzybów leśnych (koncentrat grzybów leśnych, maltodekstryna, barwnik: karmel amoniakalny)
    • rozmaryn
    • owoc jałowca
    • ziele angielskie
    • czosnek granulowany - 6%
    • papryka słodka - 6,5%
    • kminek - 7%
    • kolendra
    • cukier
    • gorczyca biała
    • sól
  2. Przepisy

    Bigos Składniki (dla 6 osób): 1,2 kg kiszonej kapusty, 300 g wołowiny, 300 g wieprzowiny, 200 g kiełbasy, 1 cebula, 3 łyżki powideł śliwkowych lub 10 śliwek suszonych, produkty Kamis: 1 łyżka Przyprawy do bigosu i potraw z kapusty, 2 Liście laurowe, 5 ziaren Ziela angielskiego, 5 ziaren Pieprzu czarnego, Sól morska w młynku. Przygotowanie: 1. Kapustę odciśnij, pokrój, zalej wodą. Po zagotowaniu, gdyby była za kwaśna, odlej sok (nie wylewaj) i dolej wody. Gotuj ok. 1,5 godziny. 2. Mięso obsmaż na patelni, przełóż do brytfanki, dodaj cebulę, liście laurowe, ziele i pieprz. Delikatnie posól. 3. Piecz w piekarniku ok. 1,5 godziny. 4. Kiełbasę pokrój w kostkę i obsmaż na patelni. Dodaj do kapusty razem z pokrojonym w kostkę mięsem i cebulą. Wsyp 1 łyżkę przyprawy, dodaj powidła śliwkowe (lub śliwki suszone), dokładnie wymieszaj i całość gotuj ok. 1 godzinę. W razie potrzeby, gdyby bigos był za mało kwaśny, dodaj soku z kapusty.

    Przechowywanie

    Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  3. Informacje o dodatkach: pozostały tekst

    bez dodatku glutaminianu monosodowego

    Zalecenia dla alergików

    • Soja - Może zawierać
    • Gorczyca - Zawiera
    • Mleko - Może zawierać
    • Jaja - Może zawierać
    • Zboża zawierające gluten - Może zawierać
    • Seler - Może zawierać
  4. Opis produktu

    Podróżując, poznałem ważną zasadę: w gościnie zjada się to, co poda gospodarz. Nie grymasiłem więc na widok śniadania z bigosem litewskim w roli głównej. Był ze słodkiej kapusty, kwaśnych jabłek i co najmniej pięciu gatunków mięsa. Ponoć im więcej razy odgrzewany, tym lepszy, choć nie jest łatwo zachować taki bigos na kolejne posiłku, bo nawet o poranku szybko znika.

    Kontakt

    McCormick Polska S.A.

  5. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Mieszanka przyprawowa.

    Podmarka

    • Podmarka - Kuchnia polska

    Marka standaryzowana

    • Marka - Kamis

    Cechy

    • gwarancja jakości
    • bez dodatku glutaminianu monosodowego

    Marka

    Kamis

Kamis Kuchnia polska Przyprawa do bigosu i potraw z kapusty Mieszanka przyprawowa 20 g - artykuły

Brak wyników
Reklama