Tagi

Kamis Kuchnia polska Przyprawa do bigosu i potraw z kapusty Mieszanka przyprawowa 20 g - oferty i gazetki promocyjne

Dodaj frazę "Kamis Kuchnia polska Przyprawa do bigosu i potraw z kapusty Mieszanka przyprawowa 20 g" do ulubionych, a otrzymasz powiadomienia o nowych ofertach

Obecnie nie posiadamy produktów i gazetek z tagiem "Kamis Kuchnia polska Przyprawa do bigosu i potraw z kapusty Mieszanka przyprawowa 20 g". Sprawdź podobne oferty:

Reklama

Kamis Kuchnia polska Przyprawa do bigosu i potraw z kapusty Mieszanka przyprawowa 20 g - gazetki promocyjne

Brak wyników

Informacje o produkcie

  1. Obliczona wartość odżywcza

    na 100g
    Sól (g)38,8
    Białko (g)8,9
    w tym cukry (g)13
    Węglowodany (g)22
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)0,8
    Tłuszcz (g)9,3
    Wartość energetyczna (kcal)234
    Wartość energetyczna (kJ)977

    Informacje o alergenach

    Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.

    Składniki

    • borowik szlachetny suszony
    • rozmaryn
    • cukier
    • sól
    • przyprawy (GORCZYCA biała, kolendra, kminek (7 %), papryka słodka (6,5 %), czosnek (6 %), ziele angielskie, owoc jałowca)
  2. date_marking_type

    Najlepiej spożyć przed …

    Przepisy

    Bigos Przygotowanie 25 min Gotowanie 2,5 godz. Porcje 6 Składniki: 1,2 kg kiszonej kapusty 300 g wołowiny pokrojonej w kostkę o grubości ok. 2 cm 300 g wieprzowiny pokrojonej w kostkę o grubości ok. 2 cm 2 łyżki oleju 1 cebula pokrojona w grubą kostkę 2 liście laurowe Kamis 5 ziaren ziela angielskiego Kamis 5 ziaren pieprzu czarnego Kamis sól do smaku 200 g kiełbasy pokrojonej w plastry 1 łyżka przyprawy do bigosu i potraw z kapusty Kamis 10 suszonych śliwek lub 3 łyżki powideł śliwkowych 1. Kapustę odciśnij, pokrój, zalej wodą. Po zagotowaniu, gdyby była za kwaśna, odlej sok (nie wylewaj), dolej wody, gotuj ok. 1,5 godziny. 2. Mięso obsmaż na patelni, przełóż do naczynia żaroodpornego, dodaj cebulę, liście laurowe, ziele angielskie i pieprz, przykryj, piecz w piekarniku około 1 godziny w temperaturze 175 °C. 3. Kiełbasę obsmaż na patelni, dodaj do kapusty razem z mięsem i cebulą. 4. Dodaj przyprawę, suszone śliwki (lub powidła), dokładnie wymieszaj i gotuj około 1 godziny. W razie potrzeby, gdyby bigos był za mało kwaśny, dodaj soku z kapusty.

    Przechowywanie

    Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  3. Dodatki

    • Dodatek MSG - Nie zawiera

    Zalecenia dla alergików

    • Soja - Może zawierać
    • Gorczyca - Zawiera
    • Mleko - Może zawierać
    • Jaja - Może zawierać
    • Zboża zawierające gluten - Może zawierać
    • Seler - Może zawierać
  4. Dodatkowe informacje

    Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl

    Pozostałe informacje

    FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350

    Logotypy stron trzecich

    FSC

    Kontakt

    McCormick Polska S.A.

  5. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Mieszanka przyprawowa.

    Marka standaryzowana

    • Marka - Kamis

    Cechy

    • bez dodatku konserwantów
    • bez dodatku glutaminianu monosodowego
    • z naturalnymi składnikami

    Marka

    Kamis

Kamis Kuchnia polska Przyprawa do bigosu i potraw z kapusty Mieszanka przyprawowa 20 g - artykuły

Brak wyników
Reklama