Tagi

Dr. Oetker Ciasto jogurtowe 500 g - oferty i gazetki promocyjne

Dodaj frazę "Dr. Oetker Ciasto jogurtowe 500 g" do ulubionych, a otrzymasz powiadomienia o nowych ofertach

Obecnie nie posiadamy produktów i gazetek z tagiem "Dr. Oetker Ciasto jogurtowe 500 g". Sprawdź podobne oferty:

Reklama

Dr. Oetker Ciasto jogurtowe 500 g - gazetki promocyjne

Brak wyników

Informacje o produkcie

  1. reference_intake_statement

    • Reference Intake Statement - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

    Pozostałe informacje o wartościach odżywczych

    Ciasto można podzielić na 16 porcji, 1 porcja = ok. 68 g

    Obliczona wartość odżywcza

    Wartość odżywcza po przyrządzeniu 1 porcja = 68 gWartość odżywcza po przyrządzeniu 100 g
    Sól (g)0,430,63
    Białko (g)4,36,4
    w tym cukry (g)1218
    Węglowodany (g)2841
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)5,78,3
    Tłuszcz (g)9,213
    Wartość energetyczna (kcal)212311
    Wartość energetyczna (kJ)8871305

    Składniki

    • sól
    • substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)
    • 0,5 % płatki białej czekolady JOGURTOWEJ (cukier, tłuszcz kakaowy, 18 % JOGURT w proszku, MLEKO pełne w proszku, emulgator (lecytyny (w tym SOJOWE))
    • 1 % JOGURT w proszku z MLEKA odtłuszczonego
    • cukier
    • mąka PSZENNA
  2. Przepisy

    Ciasto jogurtowe Możesz upiec w formie: 24 cm, 24 x 30 cm Dodaj do ciasta: - 100 g masła (lub margaryny) - 3 jajka - 100 ml mleka (ok. 10 łyżek) - 150 g jogurtu naturalnego Do kruszonki: - 50 g chłodnego masła - 3 łyżki cukru - ok 350 g owoców* *Owoce mrożone rozmroź i odsącz. Większe owoce, np. truskawki, śliwki, obrane jabłka - rozdrobnij. Przygotowanie z kruszonka i owocami: 1. Wstęp do pieczenia Masło (lub margarynę) rozpuść i ostudź. Piekarnik nagrzej do 180 °C (bez termoobiegu). Wyłóż formę papierem do pieczenia lub wysmaruj tłuszczem i oprósz mąką. 2. Kruszonka Do miski odsyp 8 płaskich łyżek mieszanki do ciasta jogurtowego (ok. 100 g), dodaj 3 łyżki cukru, 50 g chłodnego masła, zagnieć kruszonkę i wstaw do lodówki. 3. Ciasto Łyżką wymieszaj w misce jajka, rozpuszczony tłuszcz, mleko i jogurt naturalny, a następnie wsyp mieszankę do ciasta jogurtowego. Wymieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji. 4. Pieczenie Ciasto równomiernie rozłóż w formie, ułóż owoce, posyp kruszonką. Wstaw do nagrzanego piekarnika, piecz do zarumienienia kruszonki. Temperatura: 180 °C Czas pieczenia: 55-65 min Przygotowanie bez kruszonki: Dodaj - 100 g rozpuszczonego masła lub margaryny (lub 100 ml oleju) - 3 jajka - 150 ml mleka (ok. 15 łyżek) - 150 g jogurtu naturalnego. Opcjonalnie: ok. 350 g owoców 1. Masło lub margarynę rozpuść i ostudź. Piekarnik nagrzej do (bez termoobiegu). 180 °C Wyłóż formę papierem do pieczenia lub wysmaruj tłuszczem i oprósz mąką. 2. Łyżką wymieszaj w misce jajka, rozpuszczony tłuszcz (lub olej), mleko i jogurt naturalny, a następnie wsyp mieszankę do Ciasta jogurtowego. Wymieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji. 3. Ciasto równomiernie rozłóż w formie. Na wierzch możesz ułożyć owoce. Wstaw do nagrzanego piekarnika. Temperatura: 180 °C Czas pieczenia: 45-55 min Zmieniaj dodatki Niektóre produkty możesz użyć zamiennie. Użyj tego, co masz pod ręką lub to co lubisz. Zamiast: masła lub margaryny Możesz uczyć: 100 ml oleju Zamiast: jogurtu naturalnego Możesz uczyć: kefir lub maślankę Zamiast: owoców świeżych Możesz uczyć: owoce mrożone, lub z puszki

    date_marking_type

    Najlepiej spożyć przed …

    Przechowywanie

    Najlepiej spożyć przed końcem - patrz spód torebki Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  3. Dodatki

    • Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy - Nie zawiera
    • Barwniki - Nie zawiera

    Zalecenia dla alergików

    • Pszenica - Zawiera
    • Soja - Zawiera
    • Mleko - Zawiera

    Informacje dot. stylu życia

    Nie zawiera oleju palmowego

  4. Dodatkowe informacje

    Inspiracji i przepisów szukaj na: www.oetker.pl

    O producencie

    Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce

    Kontakt

    Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.

  5. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Mieszanka w proszku do wypieku ciasta jogurtowego.

    Marka standaryzowana

    • Marka - Dr. Oetker

    Cechy

    • przygotujesz jak lubisz: na jogurcie, kefirze lub maślance, z owocami świeżymi lub mrożonymi, w dowolnej formie 24 cm, 24 x 30 cm
    • z owocami
    • z kruszonką
    • bez barwników, bez oleju palmowego, bez syropu glukozowego

    Marka

    Dr. Oetker

Dr. Oetker Ciasto jogurtowe 500 g - artykuły

Brak wyników
Reklama