Reklama
25% taniej!
299

Szczepanki Mąka pszenna tortowa typ 450 1 kg - Oferta archiwalna

Mąka Szczepanki, 1 kg.

Informacje o produkcie

  1. Obliczona wartość odżywcza

    na 100g
    Sól (g)0
    Białko (g)10
    w tym cukry (g)0,2
    Węglowodany (g)74
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)0,3
    Tłuszcz (g)1,2
    Wartość energetyczna (kcal)347
    Wartość energetyczna (kJ)1472
  2. Przepisy

    Przepis na kruche ciasteczka składniki: 1 kg mąki Szczepanki typ 450, 3 jaja, 1 szklanka cukru, 1 kostka margaryny, ¾ łyżki kwaśnej śmietany, 1 proszek do pieczenia, 1 cukier waniliowy. Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy cukier i proszek do pieczenia. Po wymieszaniu suchych składników dodajemy margarynę, jajka i śmietanę. Zagniatamy ciasto do momentu, aż przestanie się kleić do rąk. Rozwałkowujemy ciasto i wycinamy szklanką okrągłe kształty. Posypujemy ciasteczka cukrem i nakładamy na posmarowaną tłuszczem blaszkę. Wypiekamy w temperaturze 180°C przez 15 min.

    Przechowywanie

    Przechowywać w suchym, chłodnym i przewiewnym miejscu.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  3. O marce

    Od ponad 25 lat mąka Szczepanki wytwarzana jest z wyselekcjonowanych polskich zbóż zgodnie z najlepszymi tradycjami młynarstwa. Znakomita jakość surowca i kontrolowany proces produkcji to gwarancja udanych wypieków i dań.

    Kontakt

    Młyny Szczepanki Sp. z o.o.

  4. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Mąka pszenna typ 450 tortowa

    Marka standaryzowana

    • Marka - Szczepanki

    Cechy

    • mąka prosto z młyna
    • Produkt polski

    Marka

    Szczepanki

Reklama