Reklama
239

Ryż Cenos - Oferta archiwalna

Ryż pełnoziarnisty powstaje w wyniku usunięcia tylko najbardziej zewnętrznej łuski ziarna ryżu. Otrzymane ziarno jest pełnoziarniste, często zwane także naturalnym. Ryż ten jest znakomitym źródłem błonnika, którego ma aż 13%!* Wspaniale podkreśla smak mięs, ryb i warzyw. I choć gotuje się dłużej niż np. ryż biały, jego delikatny orzechowy smak i piękny brązowy kolor są wartym tego czasu doskonałym, kulinarnym doznaniem. *13% błonnika w 100 g produktu.

Informacje o produkcie

  1. Obliczona wartość odżywcza

    na 100g
    Sól (g)0,01
    Białko (g)8,5
    Błonnik (g)13
    w tym cukry (g)1
    Węglowodany (g)61
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)0,4
    Tłuszcz (g)2,1
    Wartość energetyczna (kcal)324
    Wartość energetyczna (kJ)1369

    Informacje o alergenach

    Produkt może zawierać gluten

  2. Przepisy

    Jambalaja warzywna Składniki dla 4 osób, czas przygotowania 40 minut. Składniki: pół małego kalafiora, pół bakłażana, pół paczki mrożonego groszku, fioletowa cebula, mała cukinia, słoik z kolbami minikukurydzy, 2 łyżki oleju, 2 łyżeczki przecieru pomidorowego, ząbek czosnku, kostka rosołowa warzywna, sól do smaku. Przygotowanie: Bakłażana i cukinię myjemy i kroimy w kostkę. Kolby minikukurydzy dzielimy na pół, cebulę kroimy w piórka, kalafior dzielimy na małe różyczki. Rozgrzewamy olej na patelni, wrzucamy pokrojone warzywa, rozmrożony groszek i przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażamy 2-3 minuty, dodajemy przecier pomidorowy wymieszany z rozpuszczona kostką rosołową, dusimy kilkanaście minut na wolnym ogniu. Solimy do smaku. Warzywa podajemy lekko przemieszane z ryżem. Smacznego! Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl

    Przechowywanie

    Przechowywać w suchym miejscu.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia

    Instrukcje dotyczące przyrządzenia

    • Gotować we wrzątku - Od temperatury otoczenia
  3. Zalecenia dla alergików

    • Zboża zawierające gluten - Może zawierać
  4. Oświadczenia żywieniowe

    naturalne źródło błonnika - aż 13%

    O marce

    Marka Cenos gości na polskich stołach od ponad 20 lat. Dzięki starannej selekcji składników i kontroli, jakiej poddajemy nasze produkty, możesz mieć pewność, że w opakowaniach znajdziesz tylko najlepsze i najbardziej wartościowe ziarna. Z produktami Cenos szybko i łatwo skomponujesz pożywne dania, które pokocha cała Twoja rodzina. Polecamy również: Cenos Ryż basmati Cenos Kasza pęczak jęczmienny

    Opis produktu

    Ryż pełnoziarnisty powstaje w wyniku usunięcia tylko najbardziej zewnętrznej łuski ziarna ryżu. Otrzymane ziarno jest pełnoziarniste, często zwane także naturalnym. Ryż ten jest znakomitym źródłem błonnika, którego ma aż 13%!* Wspaniale podkreśla smak mięs, ryb i warzyw. I choć gotuje się dłużej niż np. ryż biały, jego delikatny orzechowy smak i piękny brązowy kolor są wartym tego czasu doskonałym, kulinarnym doznaniem. *13% błonnika w 100 g produktu.

    Kontakt

    Cenos Sp. z o.o.

  5. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Ryż naturalny brązowy pełnoziarnisty

    Marka standaryzowana

    • Marka - Cenos

    Cechy

    • *13% błonnika w 100 g produktu
    • czas gotowania: 30 minut
    • naturalne źródło błonnika - aż 13%*

    Marka

    Cenos

Reklama