Reklama
299

Ryż Britta - Oferta archiwalna

Trzymacie Państwo w rękach Ryż Brązowy marki Britta, który jest jednym z najmniej przetworzonych i najbardziej wartościowych ryżów na świecie. Z ziarna usuwa się jedynie jego zewnętrzne okrywy, zachowuje zarodek i warstwę przylegającą do nasiona, dzięki czemu zachowuje więcej składników odżywczych. Ryż Brązowy gotuje się nieco dłużej, a ugotowany ma lekko kleistą strukturę. Cenią go konsumenci zdrowej żywności i wegetarianie. Polecany do potraw mięsnych, dań z sosami oraz dań typu casserole.

Informacje o produkcie

  1. nutrient_source

    • Źródło składników odżywczych 1 - Sól

    Pozostałe informacje o wartościach odżywczych

    Opakowanie zawiera 8 porcji produktu.

    Składniki

    ryż brązowy 100 %

    Spis składników odżywczych na przodzie opakowania

    Porcja 50 g
    Wartość energetyczna750 kJ / 177 kcal / 9.00%
    % RWS*
    w 100 g 1500 kJ/354 kcal (18 %) % RWS*
    *RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).

    Obliczona wartość odżywcza

    Wartość odżywcza W porcji 50 gna 100g
    Sól (g)0,020,03
    Białko (g)3,97,7
    Błonnik (g)1,63,1
    w tym cukry (g)0,40,7
    Węglowodany (g)3672
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)0,40,8
    Tłuszcz (g)1,63,2
    Wartość energetyczna (kcal)177354
    Wartość energetyczna (kJ)7501500

    Informacje o alergenach

    Produkt może zawierać gluten.

  2. date_marking_type

    Najlepiej spożyć przed …

    Przepisy

    Smakowity tuńczyk w kaparowym przybraniu Danie dla 2 osób. Składniki: 1 torebka Ryżu Brązowego marki Britta, 2 filety z tuńczyka, 50 g marynowanych kaparów, 150 ml śmietany lub jogurtu naturalnego, 1 cytryna, ok. 100 ml oliwy z oliwek, sól, pieprz, bazylia do dekoracji. Sposób przyrządzania: Opłucz filety z tuńczyka, dopraw solą i pieprzem. Włóż do naczynia żaroodpornego i polej oliwą z oliwek. Nagrzej piekarnik do temperatury 160 °C. Piecz przez około 35 minut. Ugotuj Ryż Brązowy marki Britta według przepisu podanego na opakowaniu. Sos: kapary drobno posiekaj. Śmietanę lub jogurt gotuj na małym ogniu, cały czas mieszając. Wrzucaj kapary, delikatnie mieszając. Dopraw pieprzem i limonką do smaku. Upieczonego tuńczyka, polanego sosem podaj z porcją Ryżu Brązowego marki Britta. Ozdób plasterkami z cytryny oraz listkami bazylii.

    Przechowywanie

    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia

    Instrukcje dotyczące przyrządzenia

    • Gotować we wrzątku - Od temperatury otoczenia
  3. Zalecenia dla alergików

    • Zboża zawierające gluten - Może zawierać
  4. O marce

    Jakość Britta Britta - wysmakowana w każdym ziarenku Britta Ryż biały - Wyróżnia się śnieżnobiałym kolorem i delikatnym aromatem. Doskonały do dań kuchni tradycyjnej, sałatek i przystawek. Britta Ryż Basmati - Szlachetny gatunek ryżu o urzekającej aromatycznej nucie. Doskonały do dań z ryb, drobiu i mięsa. Britta Ryż jaśminowy - Śnieżnobiały ryż o smukłych ziarnach. Doskonały do potraw kuchni klasycznej i azjatyckiej. Britta Ryż Parboiled - Ryż termicznie preparowany o złocistych ziarnach. Doskonały do pieczeni, ryb oraz potraw z warzyw.

    Opis produktu

    Trzymacie Państwo w rękach Ryż Brązowy marki Britta, który jest jednym z najmniej przetworzonych i najbardziej wartościowych ryżów na świecie. Z ziarna usuwa się jedynie jego zewnętrzne okrywy, zachowuje zarodek i warstwę przylegająca do nasiona, dzięki czemu zachowuje więcej składników odżywczych. Ryż Brązowy gotuje się nieco dłużej a ugotowany ma lekko kleistą strukturę. Cenią go konsumenci zdrowej żywności i wegetarianie. Polecany do potraw mięsnych, dań z sosami oraz dań typu casserole.

    Kontakt

    Sawex Foods spółka z ograniczoną odpowiedzialnością

  5. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Ryż brązowy.

    Marka standaryzowana

    • Marka - Britta

    Cechy

    • do mięs, sosów i dań casserole
    • sypki nigdy się nie klei
    • ryż naturalny najwyższej jakości

    Marka

    Britta

Reklama