899
599
Pizza Dr. Oetker - Oferta archiwalna
Tajemnica nowej pizzy Feliciana Dr. Oetkera tkwi w cienkim i chrupiącym cieście z lekko grubszymi brzegami oraz pysznych składnikach i przyprawach. To idealna pizza, by poczuć smaki Italii. Ser - używamy sera bez barwników Zakwas pszenny - to naturalny składnik nadający ciastu charakterystyczny smak i konsystencję Warzywa - są zamrażane zaraz po zbiorach dla zachowania ich oryginalnego smaku Salami - 100 g naszego salami zostało wyprodukowane ze śr. 140 g mięsa wieprzowego Przyprawy - zostały poddane suszeniu, by zachowały swój wyjątkowy smak i zapach Pomidory - do sosu użyliśmy koncentratu pomidorowego, którego 100 g powstało z 600 g pomidorówWłącz powiadomienia o ulubionych produktach:
Informacje o produkcie
Obliczona wartość odżywcza
Wartość odżywcza 1 Pizza (= 320 g) na 100g Sól (g) 3,9 1,2 Białko (g) 31 9,6 Błonnik (g) 6,3 2 w tym cukry (g) 13 4,2 Węglowodany (g) 109 34 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 15 4,6 Tłuszcz (g) 31 9,7 Wartość energetyczna (kcal) 848 265 Wartość energetyczna (kJ) 3562 1113 Informacje o alergenach
Możliwa obecność: SOJA, GORCZYCA.
Składniki
- barwnik (karoteny)
- aromat
- środek do przetwarzania mąki (kwas askorbinowy)
- pietruszka
- regulator kwasowości (fosforan monowapniowy)
- skrobia modyfikowana
- przyprawy
- substancja zagęszczająca (guma guar)
- emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mono- i diacetylowinowym)
- ekstrakt słodu JĘCZMIENNEGO
- bazylia
- sól
- suszony zakwas PSZENNY (produkty przemiału PSZENICY, słód PSZENNY)
- olej rzepakowy
- cukier
- tłuszcz palmowy
- drożdże piekarskie
- papryka czerwona
- cebula czerwona
- 4,2 % koncentrat pomidorowy
- 4,4 % salami (mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, przeciwutleniacze (ekstrakty z rozmarynu, askorbinían sodu), przyprawy, dekstroza, ekstrakty przypraw, aromat, stabilizator (azotyn sodu))
- 5,2 % salami chorizo (mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, dekstroza, przyprawy, ekstrakty przypraw, cukier, przeciwutleniacze (askorbinian sodu, ekstrakty z rozmarynu), stabilizator (azotyn sodu))
- 10 % SER EDAMSKI
- woda
- mąka PSZENNA