Reklama
799

Oskroba Makowiec 450 g - Oferta archiwalna

Oskroba Makowiec 450 g

Informacje o produkcie

  1. Spis składników odżywczych na przodzie opakowania

    Jedna porcja (kromka) ok. 30 g zawiera:
    Sól0,05 g / 1.00%
    Cukry5,5 g / 6.00%
    Kwasy tłuszczowe nasycone0,2 g / 1.00%
    Tłuszcz3,8 g / 5.00%
    Wartość energetyczna100 kcal / 5.00%
    % RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

    Obliczona wartość odżywcza

    na 100g
    Sól (g)0,16
    Białko (g)7,4
    w tym cukry (g)18,4
    Węglowodany (g)44,8
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)0,5
    Tłuszcz (g)12,8
    Wartość energetyczna (kcal)333
    Wartość energetyczna (kJ)1399

    Informacje o alergenach

    Produkt może zawierać śladowe ilości soi.

    Składniki

    • aromat
    • karoteny - barwnik
    • sól
    • drożdże
    • serwatka w proszku (z mleka)
    • jaja
    • woda
    • olej rzepakowy
    • cukier
    • mąka pszenna
    • nadzienie (mak 16,3%, woda, cukier, syrop glukozowy (z pszenicy), rodzynki, skrobia modyfikowana, serwatka w proszku (z mleka), mleko w proszku, kwas cytrynowy - regulator kwasowości)
  2. Przechowywanie

    Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym miejscu. Po otwarciu zaleca się spożyć w ciągu 3 dni.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  3. Dodatki

    • Sztuczne konserwanty - Nie zawiera

    Zalecenia dla alergików

    • Pszenica - Zawiera
    • Mleko - Zawiera
  4. Pozostałe informacje

    Jedna porcja (kromka) ok. 30 g zawiera: kcal 100 5%, tłuszcz 3,8 g 5%, kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g 1%, cukier 5,5 g 6%, sól 0,05 g 1% % RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

    Kontakt

    Piekarnia Oskroba S.A.

  5. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Ciasto drożdżowe z nadzieniem makowym.

    Marka standaryzowana

    • Marka - Oskroba

    Cechy

    bez konserwantów, bez tłuszczów utwardzonych

    Marka

    Oskroba

Reklama