899
Nestlé Cheerios Owsiany Płatki 400 g - Oferta archiwalna
Chrupiące płatki owsiane od pola do miseczki. Moc owsianki w każdej misce* Bogaty w błonnik owies jest zbierany z pola. Ziarna są mielone w młynie. Z pełnoziarnistej mąki gotuje się, formuje i opieka kółeczka Cheerios, które następnie są powlekane i suszone w piecu. Zacznij swój poranek z płatkami owsianymi Cheerios, idealne z ciepłym lub zimnym mlekiem! *Błonnik owsiany przyczynia się do normalnego funkcjonowania jelit. Pamiętaj, że bardzo ważny jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.Włącz powiadomienia o ulubionych produktach:
Informacje o produkcie
reference_intake_statement
- Reference Intake Statement - % referencyjnej wartości spożycia dla dorosłych wg rozporządzenia UE Nr 1169/2011
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania
W porcji: 30 g Sól 0.21 g / 4.00% Cukry 2.7 g / 3.00% Kwasy tłuszczowe nasycone 0.4 g / 2.00% Tłuszcz 1.9 g / 3.00% Wartość energetyczna 482 kJ / 114 kcal / 6.00% Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). 100 g: 1608 kJ/381 kcal % referencyjnej wartości spożycia dla dorosłych wg rozporządzenia UE Nr 1169/2011 Ocena wartości odżywczej
- Nutri-score - A
Pozostałe informacje o wartościach odżywczych
To opakowanie zawiera około 13 porcji 30-gramowych. Dostosuj wielkość porcji do swoich potrzeb.
Obliczona wartość odżywcza
Wartość odżywcza 30 g na 100g Żelazo (mg) 4,29 14,3 Wapń (mg) 159 529 Kwas pantotenowy (mg) 1,51 5,03 Kwas foliowy (µg) 63,9 213 Niacyna (B3) (mg) 4,35 14,5 Ryboflawina (B2) (mg) 0,37 1,23 Witamina D (µg) 0,78 2,61 Witamina C (mg) 15 50 Witamina B6 (mg) 0,36 1,2 Sól (g) 0,21 0,7 Białko (g) 3,1 10,4 Błonnik (g) 3,1 10,3 w tym cukry (g) 2,7 9 Węglowodany (g) 19,7 65,7 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0,4 1,3 Tłuszcz (g) 1,9 6,3 Wartość energetyczna (kcal) 114 381 Wartość energetyczna (kJ) 482 1608 Informacje o alergenach
Może zawierać mleko i orzechy.
Składniki
- Do wytworzenia 100 g tego produktu użyto 91 g składnika pełnoziarnistego
- % - odnosi się do zawartości składnika w całym produkcie
- substancje wzbogacające (składnik mineralny: żelazo; witaminy: C, B3, B5, B2, B6, B9, D)
- przeciwutleniacz (mieszanina tokoferoli)
- olej słonecznikowy
- melasa
- regulator kwasowości (fosforan tripotasowy)
- syrop cukru inwertowanego
- sól
- substancja wzbogacająca (składnik mineralny: wapń)
- skrobia pszenna
- cukier
- mąka owsiana pełnoziarnista (91 %)