299

Lubella Mąka puszysta tortowa typ 450 1 kg

Mąka puszysta tortowa Idealna do: biszkoptów, babek i tortów
Reklama

Informacje o produkcie

  1. Obliczona wartość odżywcza

    na 100g
    Sól (g)0,03
    Białko (g)10
    Błonnik (g)3,1
    w tym cukry (g)2,3
    Węglowodany (g)74
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)0,3
    Tłuszcz (g)1,1
    Wartość energetyczna (kcal)352
    Wartość energetyczna (kJ)1494
  2. Przepisy

    Nasz przepis Smaczna babka Składniki: - 1 szklanka mąki tortowej Lubella - ½ szklanki mąki ziemniaczanej - 5 jajek - 1 szklanka cukru - 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia - 1 kostka margaryny (250 g) - 2 łyżki kakao Wykonanie: Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier - cały czas ubijając, aż do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodajemy żółtka, mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i całość mieszamy. Na koniec wlewamy roztopioną margarynę i delikatnie ubijamy. Wylewamy do wysmarowanej formy, pozostawiając kilka łyżek ciasta, do którego dodajemy 2 łyżki kakao. Mieszamy resztę ciasta z kakao i polewamy zawartość formy. Pieczemy w temp. 200°C przez ok. 45-55 min. Po wyjęciu, ostudzoną babkę możemy posypać cukrem pudrem. Smacznego! Dobra rada Gotowe ciasto biszkoptowe od razu przełóż do blaszki i wstaw do lekko nagrzanego piekarnika. Mnóstwo smacznych przepisów: www.uwielbiam.pl

    Przechowywanie

    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  3. O marce

    Lubella Tradycja od 1881 Gwarancja jakości Lubella Od ponad 135 lat starannie selekcjonujemy najlepsze gatunki zbóż, dając Ci pewność efektu Twoich potraw.

    Opis produktu

    Mąka puszysta tortowa Idealna do: biszkoptów, babek i tortów

    Kontakt

    LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k.

  4. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Mąka pszenna typ 450 - tortowa

    Marka standaryzowana

    • Marka - Lubella

    Cechy

    idealna na: ciasta biszkoptowe, torty, babki

    Marka

    Lubella

Reklama