299

Lubella Jajeczna Makaron krajaneczka 250 g

Lubella Jajeczna to tradycja i doświadczenie, dzięki którym nasz makaron jest jeszcze bardziej sprężysty i nie skleja się, dlatego Lubella jest idealna do każdej zupy A do tego ten naturalny kolor i wyjątkowy smak! Zanim Lubella Jajeczna trafi na twój głęboki talerz, czeka ją całkiem spora droga. A więc startujemy! Zaczynamy od dokładnej selekcji... zbóż! Mielimy tylko ziarno wysokiej jakości. Tak powstaje mąka, która trafia do makaronu Lubella. I nadszedł czas na jaja! Teraz Lubella jeszcze bardziej jajeczna. Najwyższa pora dokładnie wyrobić i uformować ciasto makaronowe. Lubella Jajeczna jest już gotowa!
Reklama

Informacje o produkcie

  1. Obliczona wartość odżywcza

    na 100g
    Sól (g)0,02
    Białko (g)6
    Błonnik (g)1,9
    w tym cukry (g)0,9
    Węglowodany (g)31
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)0,4
    Tłuszcz (g)1,2
    Wartość energetyczna (kcal)163
    Wartość energetyczna (kJ)689

    Składniki

    • masa jajowa pasteryzowana 9,9%
    • mąka makaronowa pszenna
  2. Przepisy

    Rosół klasyczny Potrzebujesz: Makaron Lubella Jajeczna Krajaneczka 200 g włoszczyzna 1 szt. podudzie z kurczaka 1 kg nać pietruszki 5 łodyg ziele angielskie 5 ziaren liść laurowy 3 szt. ziarna pieprzu 6 szt. lubczyk 2 łodygi woda 4 litry sól o smaku 1. Na pierwszy ogień... Do garnka włóż umyte mięso i zalej 4 litrami wody. Doprowadź do zagotowania. 2. W międzyczasie... Umyj i obierz włoszczyznę, a następnie dodaj do wrzącego wywaru razem z liściem laurowym, zielem angielskim, ziarnami pieprzu, lubczykiem i nacią pietruszki. Gotuj na małym ogniu przez 2 godziny. Odcedź bulion i dopraw solą do smaku. 3. To już prawie meta! Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ugotowany makaron rozdziel na talerze i zalej rosołem. Poszło Ci świetnie! Brawo! Zainspiruj się! - www.uwielbiam.pl

    Przechowywanie

    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia

    Instrukcje dotyczące przyrządzenia

    • Gotować we wrzątku - Od temperatury otoczenia
  3. Zalecenia dla alergików

    • Pszenica - Zawiera
    • Jaja - Zawiera
  4. O marce

    Lubella Tradycja od 1881

    Opis produktu

    Lubella Jajeczna to tradycja i doświadczenie, dzięki którym nasz makaron jest jeszcze bardziej sprężysty i nie skleja się, dlatego Lubella jest idealna do każdej zupy A do tego ten naturalny kolor i wyjątkowy smak! Zanim Lubella Jajeczna trafi na twój głęboki talerz, czeka ją całkiem spora droga. A więc startujemy! Zaczynamy od dokładnej selekcji... zbóż! Mielimy tylko ziarno wysokiej jakości. Tak powstaje mąka, która trafia do makaronu Lubella. I nadszedł czas na jaja! Teraz Lubella jeszcze bardziej jajeczna. Najwyższa pora dokładnie wyrobić i uformować ciasto makaronowe. Lubella Jajeczna jest już gotowa!

    Kontakt

    Lubella Sp. z o.o. Sp. k.

  5. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Makaron jajeczny. Krajaneczka.

    Podmarka

    • Podmarka - Jajeczna

    Marka standaryzowana

    • Marka - Lubella

    Cechy

    • czas gotowania: 4 minuty
    • ulepszona receptura

    Marka

    Lubella

Reklama