119

Kucharek Barszcz czerwony instant 48 g

Reklama

Informacje o produkcie

  1. Obliczona wartość odżywcza

    na 100ml
    Sól (g)0,9
    Białko (g)0,5
    w tym cukry (g)3,2
    Węglowodany (g)4,6
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)0
    Tłuszcz (g)0,5
    Wartość energetyczna (kcal)19
    Wartość energetyczna (kJ)83

    Informacje o alergenach

    Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne.

    Składniki

    • aromat
    • ekstrakt drożdżowy
    • olej rzepakowy
    • pieprz czarny (0,4 %)
    • wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe
    • warzywa suszone: czosnek, cebula
    • regulator kwasowości: kwas cytrynowy
    • sól
    • suszony koncentrat soku buraka czerwonego (17,6 %)
    • cukier
  2. Przepisy

    Wypróbuj również barszcz czerwony: z orzechami i żurawiną Składniki: - 100 g suszonej żurawiny - 40 g orzechów włoskich Przygotowany Barszcz czerwony Kucharek rozlej do bulionówek. Do każdej bulionówki dodaj żurawinę i posiekane orzechy włoskie. z borowikami, fasolą i kapustą Składniki: - 100 g borowików - 100 g fasoli białej konserwowej - 100 g białej kapusty Kapustę poszatkuj i obgotuj w wodzie do miękkości. Borowiki również ugotuj, wyjmij z wody i jak ostygną pokrój w paseczki. Do przygotowanego Barszczu czerwonego Kucharek dodaj kapustę, odsączoną fasolę i borowiki. z imbirem i morelami Składniki: - 80 g suszonych moreli - 1 łyżka marynowanego imbiru - sok z 1/2 cytryny -½ łyżeczki Cynamonu mielonego Prymat Do przygotowanego Barszczu czerwonego dodaj pokrojone w paski morele oraz posiekany imbir i podgrzewaj chwilę na małym ogniu. Dodaj sok z cytryny i dopraw do smaku cynamonem. Można doprawić chili pieprzem cayenne.

    Przygotowanie i stosowanie

    Przygotuj barszcz czerwony instant Krok 1 Dwie łyżeczki produktu (12 g) rozpuść w 200 ml wrzącej wody. Krok 2 Dokładnie wymieszaj. Nie gotuj. Opakowanie wystarcza na 4 porcje. Życzymy smacznego!

    Przechowywanie

    Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  3. Cechy

    bez dodatku: barwników, tłuszczów utwardzonych

    Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Barszcz czerwony instant.

    Marka standaryzowana

    • Marka - Kucharek

    Marka

    Kucharek

  4. Dodatkowe informacje

    Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl

    Kontakt

    Prymat sp. z o.o.

  5. Zalecenia dla alergików

    • Soja - Może zawierać
    • Orzeszki ziemne - Może zawierać
    • Gorczyca - Może zawierać
    • Mleko - Może zawierać
    • Jaja - Może zawierać
    • Zboża zawierające gluten - Może zawierać
    • Seler - Może zawierać
Reklama