Reklama
499

Dr. Oetker Sernik na zimno 195 g - Oferta archiwalna

Sernik na zimno: 195 g.

Informacje o produkcie

  1. Pozostałe informacje o wartościach odżywczych

    Sernik można podzielić na 12 porcji, 1 porcja = ok. 81 g

    Spis składników odżywczych na przodzie opakowania

    1 porcja (81 g)** zawiera:
    Wartość energetyczna482 kJ / 114 kcal / 6.00%
    Energia w 100 g 595 kJ / 141 kcal
    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
    **po przyrządzeniu na mleku i serkach

    Obliczona wartość odżywcza

    Wartość odżywcza po przyrządzeniu 1 porcja = ok. 81 gWartość odżywcza po przyrządzeniu 100 g
    Sól (g)0,10,12
    Białko (g)4,75,7
    w tym cukry (g)1518
    Węglowodany (g)1722
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)2,22,7
    Tłuszcz (g)2,83,5
    Wartość energetyczna (kcal)114141
    Wartość energetyczna (kJ)482595

    Informacje o alergenach

    Możliwa obecność GLUTENU.

    Składniki

    • aromaty
    • białko MLEKA (zawiera LAKTOZĘ)
    • regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
    • emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym)
    • SERWATKA w proszku (z MLEKA)
    • olej palmowy
    • skrobia modyfikowana
    • syrop glukozowy
    • żelatyna
    • cukier
  2. date_marking_type

    Najlepiej spożyć przed …

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia

    Przepisy

    Sernik na zimno Dodaj: - 500 ml schłodzonego mleka i 2 serki homogenizowane po ok. 140 g lub - 600 ml schłodzonego mleka Do dekoracji: 70 g biszkoptów, owoce, galaretkę Przygotowanie Na mleku i serkach 1. Tortownicę wyłóż biszkoptami. Do wysokiego naczynia wlej 500 ml mleka. 2. Wsyp masę sernikową i miksuj 3 min na najwyższych obrotach. Dodaj 2 serki i miksuj przez 2 min. 3. Natychmiast ułóż masę na biszkoptach i wstaw do lodówki na ok. 2 godz. Wierzch ciasta możesz udekorować owocami i galaretką (zalej nią ciasto, gdy będzie lekko tężejąca). Przygotowanie Na samym mleku 1. Tortownicę wyłóż biszkoptami. Do wysokiego naczynia wlej 600 ml mleka. 2. Wsyp masę sernikową i miksuj 4 min na najwyższych obrotach. 3. Natychmiast ułóż masę na biszkoptach i wstaw do lodówki na ok. 2 godz. Wierzch ciasta możesz udekorować owocami i galaretką (zalej nią ciasto, gdy będzie lekko tężejąca). Smacznego :) Dodaj to, co lubisz! Możesz zamieniać dodatki na: - 500 ml mleka + 150 g jogurtu (np. greckiego) - 600 ml mleka + 125 g serka mascarpone - 500 ml mleka + 250 ml śmietanki 30 % tł. (bez ubijania) Przygotowanie jak w wersji na mleku i serkach. Sernik na zimno z truskawkową niespodzianką Dodaj: - 2 opakowania Galaretki truskawkowej Dr. Oetkera - 800 ml wrzącej wody - 600 ml schłodzonego mleka - 125 g serka mascarpone - 70 g biszkoptów - 300 g świeżych truskawek - Masło do wysmarowania formy 1. Galaretkę przygotuj kilka godzin wcześniej. Okrągłą formę Ø 20 cm posmaruj bardzo cienko masłem (boki i dno) i wyłóż folią spożywczą. Do wrzącej wody wsyp galaretki i dokładnie wymieszaj do ich rozpuszczenia. Odstaw do wystudzenia, a następnie wstaw na 30 min do lodówki do lekkiego zgęstnienia. Galaretkę przelej do wcześniej przygotowanej formy i schłodź w lodówce do całkowitego stężenia. 2. Formę o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia, a na dnie ułóż biszkopty. Truskawki umyj i pokrój w plasterki. 3. Mleko wlej do wysokiego naczynia, wsyp masę sernikową i miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 3 min. Następnie dodaj serek mascarpone i miksuj jeszcze przez ok. 2 min. Ok. 1/3 gotowej masy wyłóż na biszkopty i wyrównaj. Stężoną galaretkę wyjmij z formy, delikatnie usuwając folię i ułóż na środku masy sernikowej. Całość przykryj pozostałą częścią masy i dokładnie wypełniając po bokach wyrównaj wierzch. Udekoruj wierzch wciskając lekko w masę plasterki truskawek. Schładzaj w lodówce przez ok. 2 godz. Smacznego :)

    Przechowywanie

    Najlepiej spożyć przed końcem: patrz spód torebki. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  3. Dodatki

    • Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy - Zawiera
    • Aromaty - Zawiera

    Zalecenia dla alergików

    • Mleko - Zawiera
    • Zboża zawierające gluten - Może zawierać
  4. Dodatkowe informacje

    Sernik na zimno możesz przygotować na wiele sposobów. Przepisów szukaj na www.oetker.pl

    O producencie

    Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce

    Kontakt

    Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.

  5. Cechy

    bez tłuszczów utwardzonych

    Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Mieszanka w proszku do przyrządzenia masy sernikowej.

    Marka standaryzowana

    • Marka - Dr. Oetker

    Marka

    Dr. Oetker

Sklepy Topaz w pobliżu

  • Topaz, Warszawa, ul. Grójecka 70
  • Topaz, Warszawa, ul. Trocka 10
  • Topaz, Warszawa, ul. Tarnowiecka 2
  • Topaz, Warszawa, ul. Ponarska 1
  • Topaz, Warszawa, ul. Łojewska 3
  • Topaz, Warszawa, ul. Hawajska 11
  • Topaz, Laski, ul. 3 Maja 61 A
  • Topaz, Marki, ul. Gen. Józefa Sowińskiego 26
  • Topaz, Helenów, ul. Boryny 10 A
  • Topaz, Guzowatka, ul. Dąbrówka Guzowatka 54a
  • Topaz, Dębe Wielkie, ul. Warszawska 28
  • Topaz, Dębe Wielkie, ul. Gen. Jana Skrzyneckiego 2
Reklama