16% taniej!
299Cenos Bułka tarta 400 g
Przy zakupie 2 sztuk. Bułka tarta powstaje ze zmielenia bądź starcia suchego pieczywa. Wykorzystywana jest przede wszystkim jako panierka do mięs i warzyw. Często dodaje się ją również do mięsa mielonego aby zwiększyć jego objętość. Stosowana jest również do posypywania blach lub form pod ciasto, aby podczas pieczenia nie przywarło ono do brzegów.Włącz powiadomienia o ulubionych produktach:
Informacje o produkcie
Obliczona wartość odżywcza
na 100g Sól (g) 1,42 Białko (g) 12,6 Błonnik (g) 4,7 w tym cukry (g) 2,9 Węglowodany (g) 69,4 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0,6 Tłuszcz (g) 1,6 Wartość energetyczna (kcal) 352 Wartość energetyczna (kJ) 1491 Składniki
- drożdże
- sól
- woda
- mąka pszenna