Tagi

Cenos Bułka tarta 400 g - oferty i gazetki promocyjne

Dodaj frazę "Cenos Bułka tarta 400 g" do ulubionych, a otrzymasz powiadomienia o nowych ofertach
Bułka tarta powstaje ze zmielenia bądź starcia suchego pieczywa. Wykorzystywana jest przede wszystkim jako panierka do mięs i warzyw. Często dodaje się ją również do mięsa mielonego aby zwiększyć jego objętość. Stosowana jest również do posypywania blach lub form pod ciasto, aby podczas pieczenia nie przywarło ono do brzegów.

Reklama

Cenos Bułka tarta 400 g - gazetki promocyjne

Okazje w Delikatesach CEZARDelikatesy CEZAR
-

Gazetka Delikatesy CEZAR

Informacje o produkcie

  1. Obliczona wartość odżywcza

    na 100g
    Sól (g)1,42
    Białko (g)12,6
    Błonnik (g)4,7
    w tym cukry (g)2,9
    Węglowodany (g)69,4
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)0,6
    Tłuszcz (g)1,6
    Wartość energetyczna (kcal)352
    Wartość energetyczna (kJ)1491

    Składniki

    • drożdże
    • sól
    • woda
    • mąka pszenna
  2. Przepisy

    Knedle z bułką tartą i śliwkami Składniki dla 4 osób, czas przygotowania 40 minut. Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej, 100 g miękkiego masła, 3 żółtka, ¾ szklanki mleka, około 200 g bułki tartej, 10 śliwek, cukier. Przygotowanie: bułkę tartą zarumienić na suchej patelni i ostudzić. Następnie zalać ½ szklanki mleka, wymieszać i odstawić aż bułka wchłonie mleko. Miękki masło utrzeć wraz z żółtkami i bułką tartą na gładką masę. Jeżeli masa będzie zbyt gęsta, dodać pozostałe mleko. Dodać szklankę mąki, wyrobić ponownie ciasto i odstawić na 15 minut do lodówki. W międzyczasie umyć śliwki, wypestkować, pokroić na ćwiartki. Schłodzone ciasto podzielić na około 10 równych części. Z każdej uformować kulkę i lekko rozpłaszczyć. Nałożyć śliwkę, posypać cukrem i zlepić, formując knedle. Obtoczyć w pozostałej mące. W dużym garnku zagotować wodę, posolić i wrzucić knedle. Gotować około 3 minuty do czasu ich wypłynięcia. Można podawać ze śmietaną, cukrem lub cynamonem. Smacznego! Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl i na Facebook.com/Cenosinspiruje

    Przechowywanie

    Przechowywać w suchym miejscu.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  3. Zalecenia dla alergików

    • Pszenica - Zawiera
  4. Opis produktu

    Bułka tarta powstaje ze zmielenia bądź starcia suchego pieczywa. Wykorzystywana jest przede wszystkim jako panierka do mięs i warzyw. Często dodaje się ją również do mięsa mielonego aby zwiększyć jego objętość. Stosowana jest również do posypywania blach lub form pod ciasto, aby podczas pieczenia nie przywarło ono do brzegów.

    Kontakt

    Cenos Sp. z o.o.

  5. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Bułka tarta

    Marka standaryzowana

    • Marka - Cenos

    Marka

    Cenos

Cenos Bułka tarta 400 g - artykuły

Brak wyników
Reklama