
599
Alpro Produkt sojowy mango 400 g
Alpro sojowe z żywymi kulturami bakterii, o smaku mango to w 100% roślinna alternatywa dla klasycznych jogurtów smakowych, produkowana z soi wolnej od modyfikacji genetycznych. Nie zawiera dodatku cukru (zawiera naturalnie występujące cukry), laktozy ani glutenu. Produkt stanowi świetne źródło białka, wapnia oraz witamin: D, B12 i B2. Doskonale sprawdzi się w roli samodzielnej przekąski lub jako dodatek do owsianek, granoli czy musli.Włącz powiadomienia o ulubionych produktach:
Informacje o produkcie
nutrient_source
- Źródło składników odżywczych 1 - Cukier
Informacje o alergenach
Może zawierać orzechy (nie zawiera orzeszków ziemnych). Produkt bezglutenowy.
Obliczona wartość odżywcza
na 100g Wapń (mg) 120 Ryboflawina (B2) (mg) 0,21 Witamina B12 (µg) 0,38 Sól (g) 0,2 Białko (g) 3,7 Błonnik (g) 1 w tym cukry (g) 5,4 Węglowodany (g) 6 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0,4 Tłuszcz (g) 2,2 Wartość energetyczna (kcal) 62 Wartość energetyczna (kJ) 262 Składniki
- kultury jogurtowe (S. thermophilus, L. bulgaricus)
- witaminy B2, B12, D2
- sok z marchwi i dyni zagęszczony
- przeciwutleniacze (mieszanina tokoferoli, estry kwasów tłuszczowych i kwasu askorbinowego)
- sól morska
- skrobia modyfikowana
- naturalny aromat
- regulatory kwasowości (cytryniany sodu, kwas cytrynowy)
- stabilizator (pektyny)
- wapń
- mango (16,8 %) (owoce (9,6 %), sok zagęszczony (7,2 %))
- baza sojowa (81,8 %) (woda, obłuszczone ziarno soi (9,7 %))