
Tagi
Nestlé Studentská Czekolada deserowa z orzechami ziemnymi żelkami i rodzynkami 170 g - oferty i gazetki promocyjne
Czekolada Studentská to oryginalne połączenie wielu różnorodnych dodatków - orzeszków, owoców i żelków - zatopionych w dużych kawałkach pysznej czekolady. Każdy z nich ma swój niepowtarzalny kształt i oferuje bogactwo czekoladowych doznań.
Czekolada Studentská to:
- czekolada z ogromną ilością pysznych dodatków: orzeszków, owoców i żelków
- pełne kawałki czekolady, o różnorodnych kształtach
- większy, unikatowy format 170 g
- idealna do dzielenia
- oryginalny smak od 1975 r.
- spróbuj także innych wariantów
- opakowanie przyjazne środowisku
Kakao kupowane przez Nestlé pochodzi ze zrównoważonych źródeł
1 porcja
1 kostka (21,2 g)
Nestlé Studentská Czekolada deserowa z orzechami ziemnymi żelkami i rodzynkami 170 g - gazetki promocyjne
Informacje o produkcie
reference_intake_statement
- Reference Intake Statement - RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
Pozostałe informacje o wartościach odżywczych
Opakowanie zawiera 8 porcji. Wielkość porcji powinna być dostosowana do wieku dziecka.
Obliczona wartość odżywcza
Wartość odżywcza W porcji 1 kostka (21,2 g) na 100g Sól (g) 0,01 0,04 Białko (g) 1,4 6,5 Błonnik (g) 1,1 5,3 w tym cukry (g) 10,9 51,3 Węglowodany (g) 11,7 55,2 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 2,6 12,2 Tłuszcz (g) 5,4 25,5 Wartość energetyczna (kcal) 104 489 Wartość energetyczna (kJ) 433 2042 Informacje o alergenach
Może zawierać: soję i inne orzechy.
Ocena wartości odżywczej
- Nutri-score - E
Składniki
- Czekolada deserowa oprócz tłuszczu kakaowego zawiera tłuszcze roślinne
- Masa kakaowa w czekoladzie deserowej min. 36 %
- ¹Certyfikowane Rainforest Alliance. Dowiedz się więcej na stronie ra.org
- pasta z orzechów laskowych
- mleko w proszku (pełne i odtłuszczone)
- aromaty naturalne
- regulator kwasowości (cytryniany sodu)
- kwas (kwas cytrynowy)
- substancja żelująca (pektyny)
- emulgatory (lecytyny, polirycynooleinian poliglicerolu)
- tłuszcz kakaowy
- tłuszcz mleczny
- tłuszcze roślinne (palmowy, shea)
- syrop glukozowy
- rodzynki
- prażone orzechy ziemne
- miazga kakaowa¹
- cukier