Tagi
NAN OPTIPRO Plus 4 Mleko modyfikowane dla dzieci po 2. roku 800 g - oferty i gazetki promocyjne
Dwulatek ma zupełnie inne zapotrzebowanie na składniki odżywcze niż dorosły człowiek, więc jego jadłospis powinien uwzględniać wyjątkowe potrzeby małego organizmu. NAN OPTIPRO Plus 4 powstaje na bazie mleka krowiego, jednak jego skład został zmieniony w taki sposób, by ułatwić Ci prawidłowe skomponowanie diety Twojego dziecka. Każda porcja zawiera m.in. żelazo, które przyczynia się do prawidłowego rozwoju funkcji poznawczych oraz wapń i witaminę D, wspomagające rozwój kości.
Nauka w trosce o przyszłość
Immunoskładniki - cynk, żelazo i wit. D ważne dla prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego dziecka
L. Reuteri - kultury bakterii takie jak w mleku mamy
GOS/FOS²
OPTIPRO - zaawansowana technologia białka
²046 g GOS i 0,05 g FOS w 100 ml gotowego produktu
Oleje roślinne - rzepakowy i słonecznikowy
Nie zawiera oleju palmowego
NAN OPTIPRO Plus 4 Produkt na bazie mleka, przeznaczony dla małych dzieci, wzbogacony w witaminy i składniki mineralne, w proszku
NAN OPTIPRO Plus 4 Stanowi tylko część zróżnicowanej diety.
Informacje o produkcie
Pozostałe informacje o wartościach odżywczych
Zawartość miarki: 4,62 g, 100 ml gotowego produktu = 3 płaskie miarki proszku (13,86 g) + 90 ml wody.
Obliczona wartość odżywcza
Wartość odżywcza w 100 ml gotowego produktu na 100g Cynk (mg) 0,75 5,4 Żelazo (mg) 1,2 8,7 Jod (µg) 18,7 135 Wapń (mg) 127 916 Biotyna (µg) 4,9 35,2 Ryboflawina (B2) (mg) 0,25 1,8 Tiamina (B1) (mg) 0,08 0,6 Witamina D (µg) 2,57 18,6 Witamina C (mg) 15,25 110 Witamina B12 (µg) 0,4 2,9 Witamina A (µg) 60 433 Sól (g) 0,03 0,24 Białko (g) 1 7,3 Błonnik (g) 0,33 2,4 w tym cukry (g) 6,4 46,5 Węglowodany (g) 8,9 64 w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g) 0,7 4,7 w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g) 1,4 10 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0,6 4,5 Tłuszcz (g) 3 21,5 Wartość energetyczna (kcal) 67 484 Wartość energetyczna (kJ) 282 2027 Składniki
- **zgodnie z licencją BioGaia AB
- jodek potasu
- przeciwutleniacze (mieszanina tokoferoli, palmitynian L-askorbylu)
- kultury bakterii Limosilactobacillus reuteri** siarczan cynku
- siarczan żelaza (II)
- witaminy (C, B2, B1, A, biotyna, D, B12)
- fruktooligosacharydy (FOS)
- węglan wapnia
- emulgator [lecytyny (z soi)]
- regulator kwasowości (fosforany potasu)
- cytrynian wapnia
- galaktooligosacharydy (GOS) (z mleka)
- permeat serwatkowy (z mleka)
- oleje roślinne (olej rzepakowy, olej słonecznikowy)
- maltodekstryna
- laktoza (z mleka)
- mleko odtłuszczone (25 %)
- mleko pełne (48 %)