549
Tagi
Kapusta - oferty i gazetki promocyjne
Kapusta jest bogata w witaminę C. Najbardziej wartościową częścią białej kapusty jest jej głąb, który zawiera dużo cennych witamin i wartości mineralnych. Kapusta jest niskokaloryczna, ale bardzo sycąca. Można jadać ją przez cały rok, na różne sposoby, czy to surową, kiszoną czy gotowaną. Potraw przyrządzanych z białej kapusty jest bardzo dużo: gołąbki, wigilijna i młoda kapusta, zupy, surówki z kapusty, naleśniki z kapustą, itd. Kapusta gotowana jest ciężkostrawna dla osób z wrażliwym przewodem pokarmowym. Natomiast kiszona staje się o wiele strawniejsza. Kapustę można używać do leczenia różnych chorób – stosuje się ją zarówno wewnętrznie, jak i zewnętrznie. Dostępna jest za niewielkie pieniądze praktycznie wszędzie: czy to w hipermarketach, supermarketach, minimarketach, na straganach, czy też w małych sklepach osiedlowych. Można również pomyśleć o zakupie nasion białej kapusty i posadzić je w przydomowym ogrodzie. Będziesz miał pewność, że kapusta pochodzi z zaufanego źródła, jest bogata w wartościowe minerały i nie jest nawożona chemią.
Reklama