Reklama
Tagi

Kamis Marynata staropolska do mięs i drobiu Mieszanka przyprawowa 20 g - oferty i gazetki promocyjne

Dodaj frazę "Kamis Marynata staropolska do mięs i drobiu Mieszanka przyprawowa 20 g" do ulubionych, a otrzymasz powiadomienia o nowych ofertach
W czasie wędrówki starymi polskimi szlakami nieraz powracałem do smaków dzieciństwa. Kruche, soczyste, w pysznej chmurce aromatycznych warzyw i wonnych ziół z polskich łąk - takie mięsiwa przyrządzała moja prababcia. Podlewała je białym winem, by wyszlachetniało i długo trzymała w zimnie, bo wtedy mięso najlepiej wchłaniało smaki przypraw.

Obecnie nie posiadamy produktów i gazetek z tagiem "Kamis Marynata staropolska do mięs i drobiu Mieszanka przyprawowa 20 g". Sprawdź podobne oferty:

Kamis Marynata staropolska do mięs i drobiu Mieszanka przyprawowa 20 g - gazetki promocyjne

Brak wyników

Informacje o produkcie

  1. Obliczona wartość odżywcza

    na 100g
    Sól (g)22,1
    Białko (g)12
    w tym cukry (g)19
    Węglowodany (g)29
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)0,5
    Tłuszcz (g)5,2
    Wartość energetyczna (kcal)259
    Wartość energetyczna (kJ)1082

    Informacje o alergenach

    Może zawierać jaja, mleko, seler, soja, zboża zawierające gluten.

    Składniki

    • oregano
    • ziele angielskie
    • bazylia - 2,3%
    • liście laurowe
    • cukier
    • chili
    • pieprz czarny - 3,5%
    • papryka słodka
    • majeranek - 3,5%
    • cebula
    • owoc jałowca - 4,2%
    • kolendra
    • kwas: kwas cytrynowy
    • gorczyca biała
    • sól
    • czosnek - 25,5%
  2. Przepisy

    Marynata staropolska do mięs i drobiu Przygotowanie: (na ok. 0,5 kg mięsa): 1. Zawartość torebki wymieszaj z 6-7 łyżkami oleju. 2. Mięso pokrój na porcje, lekko rozbij, posmaruj otrzymaną marynatą z dwóch stron i odstaw w chłodne miejsce na minimum 2 godziny. 3. Piecz w temperaturze ok. 220°C, grilluj lub smaż na rozgrzanym oleju. Marynatę polecamy również do pieczenia większych kawałków mięsa (ok. 1 kg). Należy wówczas zawartość torebki wymieszać z 7-8 łyżkami oleju. Otrzymaną marynatą posmaruj mięso, zawiń w folię do żywności i odstaw w chłodne miejsce na 12 godzin. Piecz w temperaturze 180°C przez 1-1,5 godziny (w zależności od rodzaju mięsa).

    Przechowywanie

    Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  3. Informacje o dodatkach: pozostały tekst

    bez dodatku glutaminianu monosodowego

    Zalecenia dla alergików

    • Soja - Może zawierać
    • Gorczyca - Zawiera
    • Mleko - Może zawierać
    • Jaja - Może zawierać
    • Zboża zawierające gluten - Może zawierać
    • Seler - Może zawierać
  4. Opis produktu

    W czasie wędrówki starymi polskimi szlakami nieraz powracałem do smaków dzieciństwa. Kruche, soczyste, w pysznej chmurce aromatycznych warzyw i wonnych ziół z polskich łąk - takie mięsiwa przyrządzała moja prababcia. Podlewała je białym winem, by wyszlachetniało i długo trzymała w zimnie, bo wtedy mięso najlepiej wchłaniało smaki przypraw.

    Kontakt

    McCormick Polska S.A.

  5. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Mieszanka przyprawowa.

    Marka standaryzowana

    • Marka - Kamis

    Cechy

    • gwarancja jakości
    • bez dodatku glutaminianu monosodowego

    Marka

    Kamis

Kamis Marynata staropolska do mięs i drobiu Mieszanka przyprawowa 20 g - artykuły

Brak wyników
Reklama