Tagi
HiPP Junior Combiotik 3 Produkt na bazie mleka dla małych dzieci po 1. roku 550 g - oferty i gazetki promocyjne
HiPP Junior Combiotik z unikalnym połączeniem:
Galaktooligosacharydy (GOS) z ekologicznej laktozy. Laktoza stanowi główne źródło węglowodanów w pokarmie kobiecym. Dlatego GOS również naturalnie występuje w mleku matki.
Naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego (L. fermentum) pierwotnie pozyskane z mleka matki. Pokarm kobiecy zawiera bardzo różnorodne kultury bakterii - ich rodzaj jest indywidualną cechą każdej kobiety.
Metafolin³ - źródło folianów na wzór mleka mamy
Wapń: wspiera rozwój kości
Witamina D: przyczynia się do prawidłowego rozwoju kości i zębów
Witamina C, żelazo: wspomagają układ odpornościowy
Jod: wspiera prawidłowy rozwój poznawczy
Inspirowane naturą, opracowane naukowo
Najwyższa jakość HiPP - zgodnie z rygorystycznymi standardami jakości HiPP oraz wymaganiami prawnymi, do produkcji HiPP 3 Junior Combiotik używamy wyłącznie surowo kontrolowanych składników. Szczegółowe kontrole jakości, towarzyszące wszystkim etapom procesu wytwarzania HiPP Junior Combiotik, mają na celu zagwarantowanie bezpieczeństwa Tobie i Twojemu dziecku.
Zastosowanie
HiPP 3 Junior Combiotik dla dzieci po 1. roku jest idealne jako posiłek na śniadanie - np. z Musli wielozbożowym HiPP BIO, jako kolacja lub po prostu między głównymi posiłkami.
HiPP 3 Junior Combiotik można podawać po każdym mleku następnym.
³ Metafolin jest zarejestrowany znakiem towarowym firmy Merck KGaA, Darmstadt, Niemcy
Informacje o produkcie
nutrient_source
- Źródło składników odżywczych 1 - Sól
Pozostałe informacje o wartościach odżywczych
Powyższe wartości mogą podlegać niewielkim wahaniom, typowym dla produktów wytworzonych z naturalnych surowców. 100 ml produktu gotowego do spożycia = 13 g HiPP 3 Junior Combiotik + 90 ml wody, 1 płaska miarka = ok. 4,3 g HiPP 3 Junior Combiotik
Wartości odżywcze
(% RWS*) Wartość odżywcza w 100 ml produktu gotowego do spożycia** galaktooligosacharydy (GOS) 0,8 g laktoza 5,8 g kwas dokozaheksaenowy (DHA) 9,3 mg kwas alfa-linolenowy (Omega-3) 50 mg kwas linolowy (Omega-6) 390 mg biotyna 9 % 4,4 µg witamina B₁₂ 18 % 0,44 µg kwas foliowy 9 % 17,2 µg ryboflawina 15 % 0,21 mg witamina C 11 % 8,8 mg witamina D 52 % 2,6 µg witamina A 9 % 69 µg jod 11 % 16 µg cynk 9 % 0,86 mg żelazo 10 % 1,4 mg fosfor 10 % 70 mg wapń 17 % 138 mg potas 9 % 178 mg sól¹ <0,05 g białko 1,3 g błonnik 0,8 g - cukry 6,1 g węglowodany w tym: 6,1 g - kwasy tłuszczowe wielonienasycone 0,4 g - kwasy tłuszczowe jednonienasycone 1,7 g - kwasy tłuszczowe nasycone 1,4 g tłuszcz w tym 3,5 g wartość energetyczna 262 kJ / 63 kcal **100 ml mleka gotowego do spożycia = 13 g HiPP 3 Junior Combiotik + 90 ml wody,1 płaska miarka = ok. 4,3 g HiPP 3 Junior Combiotik Powyższe wartości mogą podlegać niewielkim wahaniom, typowym dla produktów wytworzonych z naturalnych surowców. ¹zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu *Referencyjna Wartość Spożycia Inne Informacje o alergenach
Produkt bezglutenowy
Składniki
- *olej palmowy ze zrównoważonych upraw, certyfikowanych przez niezależne jednostki kontrolne
- ²L-metylofolian wapnia = Metafolin
- ¹Limosilactobacillus fermentum CECT5716
- witamina B₁₂
- witamina D
- L-metylofolian wapnia²
- witamina A
- witamina B₂
- naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego (Limosilactobacillus fermentum hereditum¹)
- biotyna
- jodan potasu
- siarczan żelaza (II)
- witamina C
- siarczan cynku
- olej rybi
- sole wapniowe kwasu ortofosforowego
- sole wapniowe kwasu cytrynowego
- cytrynian potasu
- galaktooligosacharydy z laktozy
- oleje roślinne (palmowy*, rzepakowy, słonecznikowy)
- laktoza
- odtłuszczone mleko