Dr. Oetker Żelatyna w listkach 10 g (6 listków) - oferty i gazetki promocyjne
Informacje o produkcie
date_marking_type
Najlepiej spożyć przed …
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przygotowania: Namaczanie: Listki żelatyny namocz w zimnej wodzie (całkowicie zanurzając jeden po drugim). Po 5-7 minutach odsącz listki w dłoni. Rozpuszczanie: w ciepłych płynach. (500 ml, np. Bulion, wywar): odsączone listki dodaj do płynu i mieszaj aż do rozpuszczenia. Rozpuszczanie: w zimnych płynach. (500 ml, np. Jogurt, śmietana): odsączone listki rozpuść podgrzewając je w garnku lub mikrofalówce (15-20 sek., moc 900 W), nie dopuszczając do zagotowania. Dodaj do żelatyny kilka łyżek zimnego płynu, wymieszaj i całość wlej do pozostałego płynu, ciągle mieszając. Uwaga: 6 listków żelatyny na 500 ml płynu. Świeże owoce kiwi, ananasa, fig i papai uniemożliwiają tężenie galarety, gdyż zawierają specyficzne enzymy. Można temu zapobiec zagotowując owoce przez kilka minut lub stosując owoce z puszki.
Rodzaj przechowywania
- Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia