Tagi

Cenos Kasza manna 400 g - oferty i gazetki promocyjne

Dodaj frazę "Cenos Kasza manna 400 g" do ulubionych, a otrzymasz powiadomienia o nowych ofertach
Ka­­sza ma­n­na po­­w­sta­­je pod­czas prze­­mia­­łu psze­­ni­­cy na mą­­kę. Wy­­stę­­pu­­je w po­­sta­­ci zwy­­kłej ka­­szy jak i bły­­ska­­wi­cz­nej, któ­­ra pod­czas pro­­du­k­cji pod­da­­wa­­na jest obró­b­ce te­r­mi­cz­nej. Ka­­szę mo­ż­na ja­­dać ugo­­to­­wa­­ną na mle­­ku, z dodatkiem świe­­ży­­ch lub su­­szo­­ny­ch owo­­ców, w fo­r­mie cia­­ste­­czek, pla­c­ków i deserów. Do­­sko­­na­­le nadaje się do przygotowania domowych kluseczek np. do rosołu.

Obecnie nie posiadamy produktów i gazetek z tagiem "Cenos Kasza manna 400 g". Sprawdź podobne oferty:

Reklama

Cenos Kasza manna 400 g - gazetki promocyjne

Brak wyników

Informacje o produkcie

  1. Obliczona wartość odżywcza

    na 100g
    Sól (g)0,06
    Białko (g)10
    Błonnik (g)2,8
    w tym cukry (g)0,5
    Węglowodany (g)71
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)0,5
    Tłuszcz (g)1
    Wartość energetyczna (kcal)339
    Wartość energetyczna (kJ)1436
  2. Przepisy

    Kluseczki z kaszy manny do zupy Składniki: 1 szklanka kaszy manny Cenos, 2 jaja, 2 płaskie łyżki miękkiego masła, ½ szklanki kwaśnej, gęstej śmietany 18%, szczypta soli. Przygotowanie: Masło dokładnie mieszamy z jajami na jednolitą masę. Nie przerywając mieszania, wsypujemy kaszę i dolewamy śmietanę. Całość delikatnie, ale dokładnie mieszamy. Można dodać szczyptę soli. Odstawiamy na kwadrans do spęcznienia kaszy manny. Na gotującą się, lekko osoloną wodę kładziemy kluseczki za pomocą łyżki. Kluseczki gotujemy na małym ogniu około 8 minut od wypłynięcia. Kluski można również kłaść bezpośrednio na gotujący się wywar, ale wówczas jest mniej klarowny. Smacznego! Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl i na Facebook.com/Cenosinspiruje.

    Przechowywanie

    Przechowywać w suchym miejscu.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia

    Instrukcje dotyczące przyrządzenia

    • Gotować we wrzątku - Od temperatury otoczenia
  3. Opis produktu

    Ka­­sza ma­n­na po­­w­sta­­je pod­czas prze­­mia­­łu psze­­ni­­cy na mą­­kę. Wy­­stę­­pu­­je w po­­sta­­ci zwy­­kłej ka­­szy jak i bły­­ska­­wi­cz­nej, któ­­ra pod­czas pro­­du­k­cji pod­da­­wa­­na jest obró­b­ce te­r­mi­cz­nej. Ka­­szę mo­ż­na ja­­dać ugo­­to­­wa­­ną na mle­­ku, z dodatkiem świe­­ży­­ch lub su­­szo­­ny­ch owo­­ców, w fo­r­mie cia­­ste­­czek, pla­c­ków i deserów. Do­­sko­­na­­le nadaje się do przygotowania domowych kluseczek np. do rosołu.

    Kontakt

    Cenos Sp. z o.o.

  4. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Kasza manna

    Marka standaryzowana

    • Marka - Cenos

    Cechy

    • czas gotowania: 3 minuty
    • z polskiej pszenicy

    Marka

    Cenos

Cenos Kasza manna 400 g - artykuły

Brak wyników
Reklama