1399

SuperFish Tatar z łososia wędzonego w dymie olchowo-bukowym 150 g - Oferta archiwalna

Do wymieszania zrębków buku & olchy, będących podstawą dymu wędzarniczego dla Tatara, zainspirowała nas technika wykorzystywana przy łączeniu szczepów win - fr. coupage. Dzięki temu uzyskuje się wyjątkowe smaki, kolor i fakturę. W naturalnym procesie nabierania barwy i smaku buk i olcha łączą się, otulając swoim unikalnym dymem łososie, które przygotowujemy w naszych lokalnych wędzarniach na Pomorzu. Decydując się na dwa rodzaje zrębków podkreślamy również wyjątkowy charakter Tatara, który dodatkowo zyska na swojej wyjątkowości, gdy dodamy do niego ulubione składniki, czyniąc z każdego rodzaju pieczywa wykwintną przekąskę.
Reklama

Informacje o produkcie

  1. Obliczona wartość odżywcza

    na 100g
    w tym EPA (kwas eikozapentaenowy) (g)0,285
    w tym DHA (kwas dokozaheksaenowy) (g)0,359
    Kwasy tłuszczowe Omega 3 (g)1,6
    Witamina B12 (µg)3,75
    Witamina B6 (mg)0,638
    Sól (g)3
    Białko (g)19
    w tym cukry (g)0,1
    Węglowodany (g)0,1
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)1,5
    Tłuszcz (g)11
    Wartość energetyczna (kcal)175
    Wartość energetyczna (kJ)732

    Składniki

    • regulatory kwasowości: octany potasu, mleczan potasu, octany sodu
    • sól
    • ekstrakt przypraw
    • łosoś atlantycki (Salmo salar - wyhodowane w: patrz informacja na etykiecie)
  2. Warunki przechowywania

    • Maks. temp. °C - 4
    • Min. temp. °C - -1

    Przechowywanie

    Temperatura przechowywania: od -1°C do +4°C

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Schładzać
  3. O marce

    Zapraszamy do spróbowania naszych pozostałych łososi, do których wędzenia wykorzystaliśmy różne zrębki drewna. Klon w gastronomii kojarzony jest z zamorskim przysmakiem, kanadyjskim syropem. Bliskość Alaski, w okolicach której poławiany jest łosoś sockeye, stworzyła okazję do połączenia wykwintnych smaków klonu i łososia. Dym charakteryzuje się delikatnie słodkimi nutami. Olcha jest bardzo eleganckim drzewem, z którego chętnie korzystają lutnicy, dodatkowo posiada właściwości lecznicze. Nadaje rybie subtelny posmak wędzenia. Dąb to szlachetne drzewo, cenione za swoją trwałość i zastosowanie w najwyższej jakości produktach premium. Charakteryzuje się delikatnymi słodkimi nutami smakowymi.

    Pozostałe informacje

    FSC - www.fsc.org, Mix, FSC C125136 Karton na to opakowanie jest pozyskiwany w sposób zrównoważony

    Opis produktu

    Do wymieszania zrębków buku & olchy, będących podstawą dymu wędzarniczego dla Tatara, zainspirowała nas technika wykorzystywana przy łączeniu szczepów win - fr. coupage. Dzięki temu uzyskuje się wyjątkowe smaki, kolor i fakturę. W naturalnym procesie nabierania barwy i smaku buk i olcha łączą się, otulając swoim unikalnym dymem łososie, które przygotowujemy w naszych lokalnych wędzarniach na Pomorzu. Decydując się na dwa rodzaje zrębków podkreślamy również wyjątkowy charakter Tatara, który dodatkowo zyska na swojej wyjątkowości, gdy dodamy do niego ulubione składniki, czyniąc z każdego rodzaju pieczywa wykwintną przekąskę.

    Logotypy stron trzecich

    FSC

    Kontakt

    Koral S.A.

  4. Zalecenia dla alergików

    • Ryba - Zawiera
  5. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Tatar z fileta łososia wędzonego na zimno.

    Marka standaryzowana

    • Marka - SuperFish

    Cechy

    • ** Witamina D pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego
    • * Kwas eikozapentaenowy (EPA) i kwas dokozaheksaenowy (DHA) przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania serca (korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 250 mg EPA i DHA dziennie)
    • witamina D**
    • omega-3*
    • bez antybiotyków
    • inspirowany naturą

    Marka

    SuperFish

Reklama