299

Robico Kefir bez laktozy 1,5% 400 g - Oferta archiwalna

Jest wytwarzany zgodnie z tradycyjną recepturą. Proces jego dojrzewania i fermentacji zachodzi osobno w każdej zamkniętej butelce. Kefir Robico Bez Laktozy to pierwszy tradycyjny kefir bez laktozy na polskim rynku z dodatkiem probiotycznego szczepu bakterii L.rhamnosus. Bakteria L.rhamnosus HN001 ma pozytywny wpływ na układ trawienny i odporność człowieka (wspomaga odchudzanie, pomocna przy antybiotykoterapii i infekcjach wirusowych). Kefir Robico Bez Laktozy jest przeznaczony dla osób cierpiących na nietolerancję laktozy. Ponadto dla wszystkich tych, którzy poszukują produktów mlecznych fermentowanych o zdecydowanie łagodniejszym i delikatniejszym smaku. Produkt jest całkowicie naturalny (bez dodatku cukru, słodzików, barwników, mleka w proszku). Ze względu na swoje wyjątkowe walory smakowe powinien także świetnie sprawdzić się jako produkt dla dzieci. Dostępny w poręcznej butelce o pojemności 400 g.

Włącz powiadomienia o ulubionych produktach:

Reklama

Informacje o produkcie

  1. Obliczona wartość odżywcza

    na 100g
    Sól (g)0,1
    Białko (g)3,1
    w tym cukry (g)4,2
    Węglowodany (g)4,2
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)1
    Tłuszcz (g)1,5
    Wartość energetyczna (kcal)43
    Wartość energetyczna (kJ)180

    Składniki

    • żywe kultury bakterii w tym Lactobacillus rhamnosus
    • enzym - laktaza
    • mleko pasteryzowane
  2. Przepisy

    Więcej kulinarnych wariacji z kefirem na www.kolosalnaroznica.pl

    Warunki przechowywania

    • Maks. temp. °C - 8
    • Min. temp. °C - 2

    Przechowywanie

    Temperatura przechowywania: od 2°C do 8°C

    Przygotowanie i stosowanie

    Wstrząsnąć przed spożyciem

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Schładzać
  3. Zalecenia dla alergików

    • Mleko - Zawiera
    • Laktoza - Nie zawiera
  4. Pozostałe informacje

    Informacja dla cukrzyków wymienniki na 100 g WW 0,4 WBT 0,3 WBZ 0,3 WT 0,2

    O marce

    Ten smak Robicolosalną różnicę

    Opis produktu

    Jest wytwarzany zgodnie z tradycyjną recepturą. Proces jego dojrzewania i fermentacji zachodzi osobno w każdej zamkniętej butelce. Kefir Robico Bez Laktozy to pierwszy tradycyjny kefir bez laktozy na polskim rynku z dodatkiem probiotycznego szczepu bakterii L.rhamnosus. Bakteria L.rhamnosus HN001 ma pozytywny wpływ na układ trawienny i odporność człowieka (wspomaga odchudzanie, pomocna przy antybiotykoterapii i infekcjach wirusowych). Kefir Robico Bez Laktozy jest przeznaczony dla osób cierpiących na nietolerancję laktozy. Ponadto dla wszystkich tych, którzy poszukują produktów mlecznych fermentowanych o zdecydowanie łagodniejszym i delikatniejszym smaku. Produkt jest całkowicie naturalny (bez dodatku cukru, słodzików, barwników, mleka w proszku). Ze względu na swoje wyjątkowe walory smakowe powinien także świetnie sprawdzić się jako produkt dla dzieci. Dostępny w poręcznej butelce o pojemności 400 g.

    Kontakt

    FZZPM Zakład Usług Handlowych ROBICO

  5. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Kefir bez laktozy z bakteriami probiotycznymi L. rhamnosus

    Marka standaryzowana

    • Marka - Robico

    Cechy

    produkt polski

    Marka

    Robico

Reklama