449

Pudliszki Koncentrat pomidorowy 195 g

Czy wiesz jak powstaje koncentrat pomidorowy? Nawet niewielka skaza na skórce pomidora może zepsuć smak naszego pomidorowego specjału, którym właśnie jest koncentrat. Dlatego dokładnie wybieramy tylko świeże i dojrzałe pomidory, które znamy od nasionka, a następnie usuwamy z nich skórki, pestki i nadmiar pomidorowego soku. Nasz koncentrat 30 % to po prostu oczyszczone i przetarte pomidory, z których odparowaliśmy 70 % wody. Na dodatek, dzięki obróbce termicznej, koncentrat pomidorowy w porównaniu ze świeżymi pomidorami może zawierać nawet 2,5 razy lepiej przyswajalny likopen, cenny przeciwutleniacz, który jest w stanie skutecznie spowalniać procesy starzenia się skóry. Przyjazne środowisku szklane opakowanie naszego koncentratu pozwala od razu upewnić się, że koncentrat jest gęsty i ma właściwy głęboki, czerwony kolor. To z niego wyjdzie pomidorowa taka jaką lubisz. Koncentrat z racji skondensowania nada intensywnego smaku pomidorowym sosom i zupom, nawet jeżeli robione są z pomidorów czy innych przetworów pomidorowych. W swojej ofercie mamy też koncentraty z dodatkami: ziołami, bazylią lub czosnkiem, podbijającymi smak potraw. To co? Czas na pomidorową czy lasagne? A może gulasz? Smacznego!
Reklama

Informacje o produkcie

  1. nutrient_source

    • Źródło składników odżywczych 1 - Sól

    Obliczona wartość odżywcza

    na 100g
    Sól (g)0,06
    Białko (g)4,7
    Błonnik (g)3,6
    w tym cukry (g)15
    Węglowodany (g)19
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)0,1
    Tłuszcz (g)0,5
    Wartość energetyczna (kcal)105
    Wartość energetyczna (kJ)442

    Składniki

    Zawartość ekstraktu 30 %+/-2 %

  2. date_marking_type

    Najlepiej spożyć przed …

    Trwałość po otwarciu

    • Trwałość po otwarciu - dzień/dni

    Przechowywanie

    Najlepiej spożyć przed: data, kod produkcji na wieczku. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 7 dni.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  3. Opis produktu

    Czy wiesz jak powstaje koncentrat pomidorowy? Nawet niewielka skaza na skórce pomidora może zepsuć smak naszego pomidorowego specjału, którym właśnie jest koncentrat. Dlatego dokładnie wybieramy tylko świeże i dojrzałe pomidory, które znamy od nasionka, a następnie usuwamy z nich skórki, pestki i nadmiar pomidorowego soku. Nasz koncentrat 30 % to po prostu oczyszczone i przetarte pomidory, z których odparowaliśmy 70 % wody. Na dodatek, dzięki obróbce termicznej, koncentrat pomidorowy w porównaniu ze świeżymi pomidorami może zawierać nawet 2,5 razy lepiej przyswajalny likopen, cenny przeciwutleniacz, który jest w stanie skutecznie spowalniać procesy starzenia się skóry. Przyjazne środowisku szklane opakowanie naszego koncentratu pozwala od razu upewnić się, że koncentrat jest gęsty i ma właściwy głęboki, czerwony kolor. To z niego wyjdzie pomidorowa taka jaką lubisz. Koncentrat z racji skondensowania nada intensywnego smaku pomidorowym sosom i zupom, nawet jeżeli robione są z pomidorów czy innych przetworów pomidorowych. W swojej ofercie mamy też koncentraty z dodatkami: ziołami, bazylią lub czosnkiem, podbijającymi smak potraw. To co? Czas na pomidorową czy lasagne? A może gulasz? Smacznego!

    Logotypy stron trzecich

    Green Dot

    Kontakt

    Pudliszki Sp. z o.o.

  4. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Koncentrat pomidorowy 30 %. Produkt pasteryzowany.

    Marka standaryzowana

    • Marka - Pudliszki

    Marka

    Pudliszki

Reklama