Reklama
099

Dr. Oetker Budyń smak czekoladowy 45 g - Oferta archiwalna

Z pewnością pamiętasz z dzieciństwa wspaniały zapach ciepłego budyniu, który gotowała mama czy babcia. Budyń Dr. Oetkera to doskonały deser dla Twojej rodziny i świetny pomysł na smaczny podwieczorek dla dzieci. Pełny smak i aksamitna konsystencja zadowolą każdego smakosza. Budynie są także wspaniałym dodatkiem do ciast i deserów. Na ich bazie możesz przygotować lekkie torty, serniki, babeczki lub różnego rodzaju desery i naleśniki. Spróbuj wszystkie smaki! Co wyróżnia budynie Dr. Oetkera: - pełny smak - aksamitna konsystencja - idealny dodatek do ciast i deserów

Informacje o produkcie

  1. Spis składników odżywczych na przodzie opakowania

    1 porcja (143 g) zawiera:
    Wartość energetyczna555 kJ / 131 kcal / 7.00%
    Energia w 100 g 388 kJ / 92 kcal
    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)

    Obliczona wartość odżywcza

    1 porcja = 143 gWartosc odzywcza po przyrzadzeniu (mleko 2% tl.):
    Sól (g)0,20,14
    Białko (g)4,73,3
    w tym cukry (g)149,5
    Węglowodany (g)2215
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)1,61,1
    Tłuszcz (g)2,71,9
    Wartość energetyczna (kcal)13192
    Wartość energetyczna (kJ)555388

    Informacje o alergenach

    Możliwa obecność GLUTENU.

    Składniki

    • aromat (zawiera LAKTOZĘ)
    • 1,1% czekolada w proszku (kakao w proszku, cukier, dekstroza)
    • kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
    • skrobia ziemniaczana
    • skrobia kukurydziana
  2. Przepisy

    Przepis na: Kostkę stracciatella z kremem budyniowym Składniki: - 50 g mąki pszennej - 180 g cukru - 4 jajka - 150 g miękkiego masła - 3 Budynie smak Czekoladowy Dr. Oetkera - 1 łyżka Ciemnego kakao Dr. Oetkera - 2 tabliczki (po 100 g) czekolady (gorzka, mleczna) - 600 ml mleka - 500 ml schłodzonej śmietanki 30% tł. - 250 g serka mascarpone - 2 łyżki cukru pudru - szczypta soli Sposób przygotowania: Dno formy 25 x 35 cm wyłóż papierem do pieczenia. Nagrzej piekarnik do 180°C. Białka oddziel od żółtek i ubij ze szczyptą soli na puszystą (sztywną) pianę, pod koniec dodawaj stopniowo 100 g cukru, następnie żółtka. Na końcu delikatnie wmieszaj przesianą mąkę z 1 budyniem i kakao. Ciasto przełóż do formy i piecz około 30 minut. Upieczone ciasto odstaw do wystudzenia. Z 600 ml mleka odlej 200 ml i rozmieszaj w nim 2 budynie z pozostałym cukrem. Do garnka wlej 400 ml mleka, dodaj kawałki gorzkiej czekolady (100 g) i masło. Podgrzewaj do momentu rozpuszczenia się masła i czekolady, zagotuj. Na końcu wlej pozostałą porcje mleka wymieszaną z budyniami i cukrem. Gotuj na małym ogniu do uzyskania gęstego kremu budyniowego. Krem przelej na wystudzony biszkopt. Przykryj folią spożywczą tak, by stykała się z budyniem i odstaw do wystudzenia. Pozostałą czekoladę zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Śmietankę i serek mascarpone ubij z cukrem pudrem do uzyskania gęstego kremu. Do masy dodaj około 70 g startej czekolady. Zdejmij folię z kremu czekoladowego i nałóż masę stracciatella. Pozostałą startą czekoladą udekoruj ciasto. Więcej przepisów na oetker.pl

    Przechowywanie

    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Przygotowanie i stosowanie

    Na 0,5 l mleka 1. Z 0,5 l zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając 2 łyżki (ok. 30 g) cukru. 2. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj. 3. Gotowy budyń wlej do salaterek. Budyń można spożywać na ciepło lub na zimno.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  3. Zalecenia dla alergików

    • Mleko - Zawiera
    • Zboża zawierające gluten - Może zawierać
  4. O producencie

    Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce

    Opis produktu

    Z pewnością pamiętasz z dzieciństwa wspaniały zapach ciepłego budyniu, który gotowała mama czy babcia. Budyń Dr. Oetkera to doskonały deser dla Twojej rodziny i świetny pomysł na smaczny podwieczorek dla dzieci. Pełny smak i aksamitna konsystencja zadowolą każdego smakosza. Budynie są także wspaniałym dodatkiem do ciast i deserów. Na ich bazie możesz przygotować lekkie torty, serniki, babeczki lub różnego rodzaju desery i naleśniki. Spróbuj wszystkie smaki! Co wyróżnia budynie Dr. Oetkera: - pełny smak - aksamitna konsystencja - idealny dodatek do ciast i deserów

    Kontakt

    Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.

  5. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Budyń w proszku.

    Marka standaryzowana

    • Marka - Dr. Oetker

    Marka

    Dr. Oetker

Reklama