759
Bakalland Masa makowa z bakaliami 850 g
Produkt dostępny w naszej ofercie powstaje z wysokiej jakości, wyselekcjonowanych ziaren, które następnie są poddawane dwukrotnemu mieleniu. Dzięki temu masa uzyskuje zwartą, delikatnie wilgotną konsystencję i stanowi idealny dodatek do ciast i deserów. Do masy makowej dodajemy także wyśmienitą kompozycję słodkich i pachnących bakalii, dzięki czemu wszystkie zapachy idealnie się uzupełniają i tworzą razem oryginalny aromat. Tak przygotowana masa jest gotowa do wykorzystania i nie trzeba do niej już nic dodawać. Dzięki temu świetnemu składnikowi zaoszczędzisz dużo czasu na samodzielnej obróbce maku, a w rezultacie - na robieniu ciasta. Masa makowa - składnik wyśmienitych wypieków Masa makowa to składnik kilku wigilijnych wypieków, a także niektórych potraw. Tradycyjny makowiec lub drożdżowa strucla makowa to wyśmienite ciasta, bez których wiele osób nie wyobraża sobie świąt Bożego Narodzenia. Kutia to kolejny przysmak, którego głównym składnikiem - poza kluskami - jest masa makowa. Wystarczy dodać odrobinę miodu i jedna z wigilijnych potraw jest gotowa w kilka chwil. Na bazie maku z dodatkiem bakalii można także stworzyć inne rozpływające się w ustach desery, chętnie przygotowywane na wiele okazji. Tort makowy z kremem kakaowym warto przyrządzić na urodziny najbliższych, a słodki seromakowiec - na niedzielną wizytę przyjaciół.Włącz powiadomienia o ulubionych produktach:
Informacje o produkcie
Obliczona wartość odżywcza
na 100g Wapń (mg) 385 Sól (g) 0,01 Białko (g) 5,6 Błonnik (g) 8 w tym cukry (g) 19 Węglowodany (g) 22 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 1,3 Tłuszcz (g) 9,8 Wartość energetyczna (kcal) 215 Wartość energetyczna (kJ) 900 Informacje o alergenach
Produkt może zawierać soję, mleko, orzechy i orzeszki ziemne.
Składniki
- regulator kwasowości: kwas cytrynowy
- aromat
- kaszka pszenna
- syrop cukru inwertowanego
- skórka pomarańczowa kandyzowana 45 % (skórka pomarańczowa 49 %, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier)]
- bakalie 6,5 % [rodzynki 55 % (rodzynki 99,5 %, olej bawełniany i/lub słonecznikowy)
- cukier
- mak 22 %
- woda