Tagi

Primo Gusto Mąka do pizzy chrupiącej 500 g - oferty i gazetki promocyjne

Dodaj frazę "Primo Gusto Mąka do pizzy chrupiącej 500 g" do ulubionych, a otrzymasz powiadomienia o nowych ofertach
Chrupiąca włoska pizza z drobnomielonej mąki semoliny Drobna mąka otrzymywana jest przez powtórne zmielenie semoliny z pszenicy durum. Jest to rodzaj pszenicy o bardzo zwartej i szlachetnej strukturze białka, która nadaje pizzy niepowtarzalną chrupkość. Ciasto wyrabiane z tej mąki charakteryzuje się też atrakcyjnym bursztynowym kolorem, a przy wypiekaniu intensywnym aromatem. Ponadto drobnomielona mąka z pszenicy durum ma wysoki procent karotenoidów, naturalnych przeciwutleniaczy, które wspomagają nasze zdrowie.

Reklama

Primo Gusto Mąka do pizzy chrupiącej 500 g - gazetki promocyjne

Brak wyników

Informacje o produkcie

  1. Obliczona wartość odżywcza

    na 100g
    Sól (g)0
    Białko (g)9,8
    w tym cukry (g)1,9
    Węglowodany (g)77
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)0,1
    Tłuszcz (g)0,5
    Wartość energetyczna (kcal)359
    Wartość energetyczna (kJ)1523

    Informacje o alergenach

    Może zawierać soję i nasiona sezamu.

    Składniki

    semolina z pszenicy durum

  2. Przepisy

    Oryginalna włoska pizza z pieca Składniki: ciasto 500 g mąki do pizzy Primo Gusto 350 ml wody 10 g świeżych drożdży piekarskich 5 g cukru (1 łyżeczka) 13 g soli 15 ml oliwy Extra Virgin Primo Gusto dodatki przecier pomidorowy Primo Gusto ser mozzarella oliwa Extra Virgin Primo Gusto inne według uznania Przygotowanie: Mąkę umieść w misce. Drożdże i cukier rozpuść w 300 ml ciepłej wody i powoli wylej na mąkę. Ugniataj, aż do uzyskania miękkiego ciasta. Następnie dodaj sól rozpuszczoną w pozostałej wodzie i stopniowo dodając oliwę energicznie zagniataj, aż do uzyskania gładkiego i zwartego ciasta. Umieść ciasto w wysmarowanej tłuszczem brytfance i pozostaw w ciepłym, suchym i nieprzewiewnym miejscu, aby urosło aż do podwojenia swojej objętości (zajmie to około 2 godzin). Delikatnie naciskając naoliwionymi dłońmi, rozprowadź ciasto po całości foremki. Następnie posmaruj ciasto przecierem pomidorowym doprawionym oliwą. Włóż do rozgrzanego do 250 °C piekarnika na około 10-15 minut. Następnie dodaj mozzarellę i ewentualnie udekoruj wedle uznania. Piecz jeszcze przez 5-10 minut.

    Przechowywanie

    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  3. Pozostałe informacje

    Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.

    Dodatkowe informacje

    Znajdź nas na Facebook

    Opis produktu

    Chrupiąca włoska pizza z drobnomielonej mąki semoliny Drobna mąka otrzymywana jest przez powtórne zmielenie semoliny z pszenicy durum. Jest to rodzaj pszenicy o bardzo zwartej i szlachetnej strukturze białka, która nadaje pizzy niepowtarzalną chrupkość. Ciasto wyrabiane z tej mąki charakteryzuje się też atrakcyjnym bursztynowym kolorem, a przy wypiekaniu intensywnym aromatem. Ponadto drobnomielona mąka z pszenicy durum ma wysoki procent karotenoidów, naturalnych przeciwutleniaczy, które wspomagają nasze zdrowie.

    Kontakt

    ATLANTA A.M. Sp. z o.o.

  4. Zalecenia dla alergików

    • Pszenica - Zawiera
    • Soja - Może zawierać
    • Sezam - Może zawierać
  5. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Semolina z pszenicy durum.

    Marka standaryzowana

    • Marka - Primo Gusto

    Marka

    Primo Gusto

Primo Gusto Mąka do pizzy chrupiącej 500 g - artykuły

Brak wyników
Reklama