Tagi
Primo Gusto Mąka do pizzy chrupiącej 500 g - oferty i gazetki promocyjne
Chrupiąca włoska pizza z drobnomielonej mąki semoliny
Drobna mąka otrzymywana jest przez powtórne zmielenie semoliny z pszenicy durum. Jest to rodzaj pszenicy o bardzo zwartej i szlachetnej strukturze białka, która nadaje pizzy niepowtarzalną chrupkość. Ciasto wyrabiane z tej mąki charakteryzuje się też atrakcyjnym bursztynowym kolorem, a przy wypiekaniu intensywnym aromatem. Ponadto drobnomielona mąka z pszenicy durum ma wysoki procent karotenoidów, naturalnych przeciwutleniaczy, które wspomagają nasze zdrowie.
Informacje o produkcie
Obliczona wartość odżywcza
na 100g Sól (g) 0 Białko (g) 9,8 w tym cukry (g) 1,9 Węglowodany (g) 77 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0,1 Tłuszcz (g) 0,5 Wartość energetyczna (kcal) 359 Wartość energetyczna (kJ) 1523 Informacje o alergenach
Może zawierać soję i nasiona sezamu.
Składniki
semolina z pszenicy durum