Tagi

Polmlek Twaróg sernikowy 1 kg - oferty i gazetki promocyjne

Dodaj frazę "Polmlek Twaróg sernikowy 1 kg" do ulubionych, a otrzymasz powiadomienia o nowych ofertach

Obecnie nie posiadamy produktów i gazetek z tagiem "Polmlek Twaróg sernikowy 1 kg". Sprawdź podobne oferty:

Reklama

Polmlek Twaróg sernikowy 1 kg - gazetki promocyjne

Brak wyników

Informacje o produkcie

  1. Obliczona wartość odżywcza

    na 100g
    Sól (g)0,15
    Białko (g)12
    w tym cukry (g)2,9
    Węglowodany (g)3,6
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)1,8
    Tłuszcz (g)2,9
    Wartość energetyczna (kcal)89
    Wartość energetyczna (kJ)373

    Składniki

    • kultury bakterii
    • podpuszczka
    • śmietanka
    • mleko odtłuszczone
  2. Przepisy

    Sernik Krakowski Składniki: Kruche ciasto: 250 g mąki, 100 g cukru pudru, 125 g zimnego masła Ekstra Polmlek, 8 g cukru wanilinowego, 1 jajko. Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego Polmlek, 8 jajek, 100 g masła Ekstra Polmlek, 250 g cukru, 3 łyżki cukru wanilinowego, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, rodzynki. Produkty powinny mieć temperaturę pokojową. Lukier: 300 g cukru pudru, 3 łyżki soku z cytryny, 8 łyżek gorącej wody. Sposób przygotowania: Ciasto: Połączyć wszystkie składniki i szybko zagnieść gładkie ciasto. Podzielić na dwie nierówne części (2/3 i 1/3). Owinąć w folię spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Wyjąć 2/3 ciasta i rozwałkować na cienki placek. Ułożyć w formie 35/25 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 15 min w temperaturze 180°C aż się zarumieni. Masa: Masło, 200 g cukru i cukier wanilinowy utrzeć na puszystą masę. Ucierając dodawać po 1 żółtku i części twarogu, aż masa będzie puszysta. Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać 50 g cukru. Pianę delikatnie wymieszać z masą serową razem z mąką ziemniaczaną i rodzynkami. Pozostałe ciasto rozwałkować i pokroić w paski, ułożyć kratkę na serniku. Posmarować roztrzepanym żółtkiem. Piec 50-60 min w temperaturze 180°C. Dobrze ostudzić i polać lukrem. Lukier: Do miseczki wsypujemy cukier puder. Wlewamy sok z cytryny i stopniowo gorącą wodę. Szybko mieszamy wszystkie składniki na gładką masę.

    Warunki przechowywania

    • Maks. temp. °C - 8
    • Min. temp. °C - 2

    Przechowywanie

    Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Schładzać
  3. Zalecenia dla alergików

    • Mleko - Zawiera
    • Zboża zawierające gluten - Nie zawiera

    Informacje dot. stylu życia

    Bezglutenowy

  4. Kontakt

    Mazowiecka Spółka Mleczarska S.A.

  5. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Twaróg półtłusty.

    Marka standaryzowana

    • Marka - Polmlek

    Cechy

    • bez glutenu
    • nie wymaga mielenia
    • polskie mleko
    • Produkt polski

    Marka

    Polmlek

Polmlek Twaróg sernikowy 1 kg - artykuły

Brak wyników
Reklama