Tagi

Dr. Oetker Sernix Dodatek do pieczenia sernika 60 g - oferty i gazetki promocyjne

Dodaj frazę "Dr. Oetker Sernix Dodatek do pieczenia sernika 60 g" do ulubionych, a otrzymasz powiadomienia o nowych ofertach
Sernix Dr. Oetkera daje pewność, że Twój sernik zawsze się uda i będzie delikatny oraz puszysty: - łatwe i szybkie zastosowanie - ciasto zachowuje odpowiednią wilgotność i konsystencję

Obecnie nie posiadamy produktów i gazetek z tagiem "Dr. Oetker Sernix Dodatek do pieczenia sernika 60 g". Sprawdź podobne oferty:

Reklama

Dr. Oetker Sernix Dodatek do pieczenia sernika 60 g - gazetki promocyjne

Brak wyników

Informacje o produkcie

  1. Obliczona wartość odżywcza

    na 100g
    Sól (g)0,13
    Białko (g)13,2
    w tym cukry (g)13,7
    Węglowodany (g)17,1
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)6,8
    Tłuszcz (g)12
    Wartość energetyczna (kcal)230
    Wartość energetyczna (kJ)962

    Informacje o alergenach

    Możliwa obecność glutenu i mleka.

    Składniki

    • aromat
    • skrobie
  2. Przepisy

    Tradycyjny sernik domowy Składniki: - 5 jajek, - 200 g cukru pudru, - 1 kg twarogu trzykrotnie zmielonego, - 2 łyżeczki Ekstraktu naturalnego Pomarańcza lub Cytryna Dr. Oetkera, - 1 opak. Sernixa Dr. Oetkera, - 150 g rozpuszczonego masła. Z 5 jajek oddziel białka od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę z 1 łyżką cukru pudru. Do drugiej miski włóż żółtka, 1 kg zmielonego twarogu, pozostałą ilość cukru pudru, 2 łyżeczki Ekstraktu naturalnego Dr. Oetkera oraz Sernix Dr. Oetkera. Całość wymieszaj mikserem na najwyższych obrotach przez 5 minut. Następnie dodaj rozpuszczone przestudzone masło i ponownie wymieszaj. Do masy serowej dodaj ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie połącz. Masę przełóż do wysmarowanej masłem i obsypanej mąką tortownicy o średnicy 24 cm. Piecz w nagrzanym do 170°C piekarniku przez około 70 minut. Po upieczeniu uchyl drzwiczki piekarnika i pozostaw sernik do ostudzenia, a następnie przełóż go do lodówki. Przed podaniem posyp sernik cukrem pudrem.

    Przechowywanie

    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  3. Zalecenia dla alergików

    • Mleko - Może zawierać
    • Zboża zawierające gluten - Może zawierać
  4. Opis produktu

    Sernix Dr. Oetkera daje pewność, że Twój sernik zawsze się uda i będzie delikatny oraz puszysty: - łatwe i szybkie zastosowanie - ciasto zachowuje odpowiednią wilgotność i konsystencję

    Kontakt

    Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.

  5. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Sernix - dodatek do pieczenia sernika w proszku.

    Marka standaryzowana

    • Marka - Dr. Oetker

    Cechy

    • na 1 kg twarogu
    • bez skrobi modifikowanych
    • puszysty i delikatny sernik

    Marka

    Dr. Oetker

Dr. Oetker Sernix Dodatek do pieczenia sernika 60 g - artykuły

Brak wyników
Reklama