Tagi

Dr. Oetker Protein Pancakes Mieszanka w proszku smak waniliowy 165 g - oferty i gazetki promocyjne

Dodaj frazę "Dr. Oetker Protein Pancakes Mieszanka w proszku smak waniliowy 165 g" do ulubionych, a otrzymasz powiadomienia o nowych ofertach
Reklama

Dr. Oetker Protein Pancakes Mieszanka w proszku smak waniliowy 165 g - gazetki promocyjne

Selgros Cash&Carry - oferta jubileuszowaSelgros Cash&Carry
-

Gazetka Selgros Cash&Carry

Informacje o produkcie

  1. reference_intake_statement

    • Reference Intake Statement - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

    Pozostałe informacje o wartościach odżywczych

    Z mieszanki otrzymujemy ok. 12 sztuk pancakes. 1 porcja = ok. 128 g (4 pancakes)

    Spis składników odżywczych na przodzie opakowania

    1 porcja (128 g)** zawiera:
    Wartość energetyczna1241 kJ / 295 kcal / 15.00%
    Energia w 100 g 970 kJ / 231 kcal
    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
    **po przyrządzeniu na mleku

    Obliczona wartość odżywcza

    Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2 % tł.) 1 porcja = 128 g Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2 % tł.) 100 g
    Sól (g)1,20,93
    Białko (g)1512
    w tym cukry (g)3,52,7
    Węglowodany (g)3527
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)2,31,8
    Tłuszcz (g)108,1
    Wartość energetyczna (kcal)295231
    Wartość energetyczna (kJ)1241970

    Składniki

    • substancja słodząca (sukraloza)
    • aromat
    • ekstrakt wanilii
    • białko grochu
    • substancje spulchniające (winiany potasu, węglany sodu)
    • koncentrat białek SERWATKOWYCH (z MLEKA)
    • mąka PSZENNA
  2. Przepisy

    Protein pancakes smak waniliowy Dodaj: - 1 jajko - 150 ml mleka lub 150 g jogurtu naturalnego - 2 łyżki oleju Sposób przygotowania: 1. Mieszankę do pancakes wsyp do miski. Dodaj pozostałe składniki: jajko, mleko/jogurt, olej (wszystkie w temp. pokojowej). Całość energicznie wymieszaj łyżką lub rózgą do dokładnego połączenia składników. 2. Na dobrze rozgrzaną, suchą patelnię (bez dodatkowego tłuszczu) nakładaj łyżką ciasto formując pancakes (ok. 1,5 łyżki ciasta na 1 pancake) - ok. 3-4 szt. na średniej wielkości patelnię. Smaż na średniej mocy/ogniu na złoty kolor. Nie obracaj zbyt szybko (obróć na drugą stronę, gdy pancakes wyrosną). Przewracaj pancakes przy użyciu płaskiej, szerokiej łopatki. Zamiast na mleku lub jogurcie pancakes możesz też przygotować na kefirze (150 ml) lub wodzie gazowanej (125 ml). Wybierz swój ulubiony sposób. Podawaj z ulubionymi dodatkami. Z mieszanki możesz zrobić także gofry! Dodaj wówczas do mieszanki trochę więcej mleka (ok. 175 ml) Smacznego:)

    date_marking_type

    Najlepiej spożyć przed …

    Przechowywanie

    Najlepiej spożyć przed końcem: patrz na opakowaniu Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  3. Dodatki

    • Substancje słodzące - Zawiera
    • Smaki / Aromaty - Zawiera

    Zalecenia dla alergików

    • Pszenica - Zawiera
    • Mleko - Zawiera

    Informacje dot. stylu życia

    • Bez dodatku cukru
    • Wysoka zawartość białka
  4. Oświadczenia żywieniowe

    • wysoka zawartość białka - 15 g na porcję (4 szt.) po przyrządzeniu
    • bez dodatku cukru - zawiera naturalnie występujące cukry

    O producencie

    Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce

    Kontakt

    Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.

  5. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Mieszanka w proszku do przyrządzenia Pancakes z wysoką zawartością białka, smak waniliowy. Zawiera substancję słodzącą.

    Marka standaryzowana

    • Marka - Dr. Oetker

    Cechy

    • puszyste i proste wystarczy wymieszać łyżką
    • wysoka zawartość białka - 15 g na porcję (4 szt.) po przyrządzeniu
    • bez dodatku cukru - zawiera naturalnie występujące cukry

    Marka

    Dr. Oetker

Dr. Oetker Protein Pancakes Mieszanka w proszku smak waniliowy 165 g - artykuły

Brak wyników
Reklama