Reklama
Tagi

Devaldano Mrożonki Z pomysłem Podgrzybki mrożone w całości 250 g - oferty i gazetki promocyjne

Dodaj frazę "Devaldano Mrożonki Z pomysłem Podgrzybki mrożone w całości 250 g" do ulubionych, a otrzymasz powiadomienia o nowych ofertach
Jedz grzyby przez cały rok! Zebrane w polskich lasach i zamrożone w całości podgrzybki możesz wykorzystać na wiele sposobów – tak jak lubisz! Krojone w kostkę lub plastry, marynowane, smażone czy duszone – jakkolwiek je przyrządzisz, Podgrzybki całe Devaldano będą cennym w składniki odżywcze i smacznym urozmaiceniem Twego codziennego menu. To także wspaniały składnik dań wigilijnych i wielkanocnych, który smakuje podawany na wiele sposobów. Gdy wyczerpią się Twoje pomysły na dania z dodatkiem podgrzybków, sięgnij po nasze propozycje. Na opakowaniu znajdziesz pomysły na: gulasz leśniczego, lekką zupę podgrzybkową, kapustę z podgrzybkami i podgrzybki w śmietanie.

Obecnie nie posiadamy produktów i gazetek z tagiem "Devaldano Mrożonki Z pomysłem Podgrzybki mrożone w całości 250 g". Sprawdź podobne oferty:

Devaldano Mrożonki Z pomysłem Podgrzybki mrożone w całości 250 g - gazetki promocyjne

Brak wyników

Informacje o produkcie

  1. Obliczona wartość odżywcza

    na 100g
    Sód (g)0
    Błonnik (g)6
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)0
    Tłuszcz (g)0,4
    w tym cukry (g)0,5
    Węglowodany (g)6,5
    Białko (g)2,8
    Wartość energetyczna (kcal)17
    Wartość energetyczna (kJ)70

    Składniki

    Xerocomus Badius

  2. Przepisy

    Gulasz Leśniczego 4x, 60 min Przygotujmy: Opakowanie Podgrzybków Mrożonki Z pomysłem, 500 g łopatki wieprzowej, 150 g boczku, szklanka czerwonego wina, połowa szklanki bulionu, 125 g śmietany, cebula, 2 ząbki czosnku, marchewka, sól, liść laurowy, pieprz w ziarnach, jagody jałowca, ulubione przyprawy Gotujmy: Na rozgrzaną patelnię wrzucić pokrojony w kostkę boczek. Smażyć 2-3 minuty. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i opakowanie Podgrzybków Mrożonki Z pomysłem. Posolić. Dusić pod przykryciem co jakiś czas mieszając do momentu odparowania wody. Przełożyć do rondla. Na tej samej patelni przesmażyć pokrojoną w kostkę łopatkę i dodać do rondla z grzybami. Podlać 125 ml bulionu, 250 ml wina wytrawnego i doprawić do smaku. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i dusić 25 minut. Następnie dołożyć pokrojoną marchew. Dusić kolejne 25-30 min, aż wieprzowina zrobi się miękka. Zahartować 125 ml śmietany łącząc ją w osobnej miseczce z sosem z gulaszu i wlać do rondla. Dodać rozgnieciony ząbek czosnku. Podawać z kaszą, ryżem, ziemniakami, pieczywem. Lekka Zupa Podgrzybkowa 4x, 35 min Przygotujmy: Opakowanie Podgrzybków Mrożonki Z pomysłem, duża cebula, ziemniak, marchewka, litr bulionu grzybowego lub warzywnego, 4 łyżki stołowe śmietany kremówki, sól, tłuszcz do smażenia, ulubione przyprawy Gotujmy: Na rozgrzany na patelni tłuszcz wrzucić drobno pokrojoną cebulę. Zeszklić, dodać opakowanie Podgrzybków Mrożonki Z pomysłem. Większe grzyby pokroić na mniejsze części, doprawić solą. Dusić pod przykryciem co jakiś czas mieszając do momentu odparowania wody. W bulionie ugotować pokrojone w kostkę: ziemniak i marchewkę. Gdy warzywa zrobią się już miękkie, dodać podgrzybki z cebulą. Doprawić ulubionymi przyprawami i podgrzewać jeszcze przez 10 minut. Podawać ze śmietaną i świeżą natką pietruszki. Kapusta z Podgrzybkami 8x, 60 min Przygotujmy: Opakowanie Podgrzybków Mrożonki Z pomysłem, 500 g kapusty kwaszonej, cebula, tłuszcz do smażenia, sól, pieprz, liść laurowy, ulubione przyprawy Gotujmy: Kwaszoną kapustę odcedzić i wrzucić do garnka wraz z przyprawami. Gotować 50 min od czasu do czasu podlewając wodą. W tym samym czasie na rozgrzany na patelni tłuszcz wrzucić drobno pokrojoną cebulę. Na zeszkloną cebulę dodać opakowanie Podgrzybków Mrożonki Z pomysłem. Większe grzyby pokroić na mniejsze części, doprawić solą. Dusić pod przykryciem co jakiś czas mieszając do momentu odparowania wody. Gdy kapusta zrobi się miękka dorzucić grzyby z cebulą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dusić kolejne 10 minut i gotowe. Duszone Podgrzybki w Śmietanie 4x, 15 min Przygotujmy: Opakowanie Podgrzybków Mrożonki Z pomysłem, 200 ml słodkiej śmietany, cebula, świeża natka pietruszki, tłuszcz do smażenia, sól, ulubione przyprawy Gotujmy: Na rozgrzany na patelni tłuszcz wrzucić drobno pokrojoną cebulę. Gdy cebula się zeszkli dodać opakowanie Podgrzybków Mrożonki Z pomysłem. Większe grzyby pokroić na mniejsze części, doprawić solą. Dusić pod przykryciem co jakiś czas mieszając do momentu odparowania wody. Dolać posoloną śmietanę i na wolnym ogniu podgrzewać nie doprowadzając do zagotowania. Doprawić ulubionymi przyprawami i natką pietruszki. Podawać jako osobne danie, farsz do grzanek, zapiekanek, pieczywa lub sos do mięs, makaronu czy ryżu.

    Warunki przechowywania

    • Maks. temp. °C - -6

    Przechowywanie

    Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie zamrażać ponownie. Sposób przechowywania w warunkach domowych: W temperaturze -6°C - 1 tydzień W temperaturze -12°C - 1 miesiąc W temperaturze -18°C - patrz nadruk na opakowaniu

    Przygotowanie i stosowanie

    Sposób przygotowania: Przed gotowaniem nie rozmrażać. Przygotować jak produkt świeży.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Zamrażać
  3. Informacje o dodatkach: pozostały tekst

    nie zawiera barwników

    Dodatki

    • Sztuczne konserwanty - Nie zawiera
  4. Dodatkowe informacje

    Twoja domowa restauracja menu: Gulasz Leśniczego Lekka Zupa Podgrzybkowa Kapusta z Podgrzybkami Podgrzybki w Śmietanie Więcej pomysłów na: www.TwojaDomowaRestauracja.pl

    Pozostałe informacje

    Produkt głęboko mrożony. * GDA to wskazane dzienne spożycie składników odżywczych dla dorosłego człowieka. W zależności od płci, wieku i aktywności fizycznej i innych czynników indywidualne zapotrzebowanie na składniki odżywcze może być wyższe lub niższe.

    O marce

    Devaldano Naturalnie bogaty smak

    Opis produktu

    Jedz grzyby przez cały rok! Zebrane w polskich lasach i zamrożone w całości podgrzybki możesz wykorzystać na wiele sposobów – tak jak lubisz! Krojone w kostkę lub plastry, marynowane, smażone czy duszone – jakkolwiek je przyrządzisz, Podgrzybki całe Devaldano będą cennym w składniki odżywcze i smacznym urozmaiceniem Twego codziennego menu. To także wspaniały składnik dań wigilijnych i wielkanocnych, który smakuje podawany na wiele sposobów. Gdy wyczerpią się Twoje pomysły na dania z dodatkiem podgrzybków, sięgnij po nasze propozycje. Na opakowaniu znajdziesz pomysły na: gulasz leśniczego, lekką zupę podgrzybkową, kapustę z podgrzybkami i podgrzybki w śmietanie.

  5. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Mrożonki Z pomysłem Podgrzybek mrożony cały

    Marka standaryzowana

    • Marka - Devaldano

    Cechy

    nie zawiera: konserwantów, barwników

    Marka

    Devaldano

Devaldano Mrożonki Z pomysłem Podgrzybki mrożone w całości 250 g - artykuły

Brak wyników
Reklama