Reklama
Tagi

Basia Mąka z pełnego przemiału pszenna typ 1850 900 g - oferty i gazetki promocyjne

Dodaj frazę "Basia Mąka z pełnego przemiału pszenna typ 1850 900 g" do ulubionych, a otrzymasz powiadomienia o nowych ofertach
Mąka Basia z pełnego przemiału to naturalne źródło drogocennych składników mineralnych***, witamin**** i błonnika, które są niezbędnym elementem prawidłowo zbilansowanej diety. Mąka Basia produkowana ze starannie wyselekcjonowanych polskich zbóż, pozwoli Ci wyczarować ulubione przysmaki w Twojej kuchni. Mąka Basia z pełnego przemiału powstaje ze zmielenia całego ziarna pszenicy wraz z łuską (z niej powstają otręby) i zarodkiem. Dzięki wysokiej zawartości składników mineralnych***, witamin**** i błonnika jest doskonałym sposobem na wzbogacenie wszystkich wypieków i dań. *** Fosfor, magnez, żelazo, cynk. **** Witamina E, Witamina B1 (Tiamina), Witamina B9 (Kwas foliowy).

Basia Mąka z pełnego przemiału pszenna typ 1850 900 g - gazetki promocyjne

Brak wyników

Informacje o produkcie

  1. Obliczona wartość odżywcza

    na 100g
    Cynk (mg)6,04
    Fosfor (mg)534
    Magnez (mg)176
    Żelazo (mg)6,54
    Kwas foliowy (µg)71,3
    Tiamina (B1) (mg)0,8
    Witamina E (mg)2,4
    Sól (g)0
    Białko (g)14,4
    Błonnik (g)16,3
    w tym cukry (g)5,2
    Węglowodany (g)51,1
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)0,7
    Tłuszcz (g)3,3
    Wartość energetyczna (kcal)324
    Wartość energetyczna (kJ)1366
  2. Przepisy

    Ciastka pełnoziarniste z bakaliami 160 g mąki Basia z pełnego przemiału 120 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g drobnego cukru 4 łyżki miodu po 4 łyżki posiekanych bakalii (np. orzechów włoskich, migdałów, żurawiny) Wszystkie składniki (oprócz bakalii) zmiksować do połączenia lub zagnieść. Do ciasta dodać bakalie i zagnieść, by całość się połączyła. Blaszkę do ciastek wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta formować kulki wielkości niedużego orzecha włoskiego. Układać na blaszce, w sporych odstępach, delikatnie spłaszczając je dłonią. Piec w temperaturze 190°C przez około 12-15 minut, do zrumienienia. Wyjąć z piekarnika, wystudzić. Smacznego! Przepis przygotowała Dorota Świątkowska, autorka bloga www.mojewypieki.com

    Przechowywanie

    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  3. Oświadczenia żywieniowe

    Mąka bogata w błonnik i minerały

    Opis produktu

    Mąka Basia z pełnego przemiału to naturalne źródło drogocennych składników mineralnych***, witamin**** i błonnika, które są niezbędnym elementem prawidłowo zbilansowanej diety. Mąka Basia produkowana ze starannie wyselekcjonowanych polskich zbóż, pozwoli Ci wyczarować ulubione przysmaki w Twojej kuchni. Mąka Basia z pełnego przemiału powstaje ze zmielenia całego ziarna pszenicy wraz z łuską (z niej powstają otręby) i zarodkiem. Dzięki wysokiej zawartości składników mineralnych***, witamin**** i błonnika jest doskonałym sposobem na wzbogacenie wszystkich wypieków i dań. *** Fosfor, magnez, żelazo, cynk. **** Witamina E, Witamina B1 (Tiamina), Witamina B9 (Kwas foliowy).

    Kontakt

    GoodMills Polska Sp. z o.o.

  4. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Mąka pszenna typ 1850

    Marka standaryzowana

    • Marka - Basia

    Cechy

    • *** Fosfor, magnez, żelazo, cynk
    • doskonała do wzbogacania wszystkich wypieków i dań
    • mąka bogata w błonnik i minerały***

    Marka

    Basia

Basia Mąka z pełnego przemiału pszenna typ 1850 900 g - artykuły

Brak wyników
Reklama