Tagi
Bakalland Migdały blanszowane 100 g - oferty i gazetki promocyjne
Migdały blanszowane są źródłem magnezu. Magnez przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego oraz pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego i mięśni.
Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 1 porcji dziennie. Pamiętaj, że zrównoważona dieta i aktywny tryb życia są ważne dla zachowania dobrego samopoczucia i zdrowia.
Czy wiesz, że...
* Mielone migdały to główny składnik marcepanu.
* Największymi producentami migdałów są Stany Zjednoczone i Hiszpania.
* Migdały należą do rodziny różowatych, tak samo jak morele, brzoskwinie i czereśnie.
Informacje o produkcie
Pozostałe informacje o wartościach odżywczych
Opakowanie zawiera 4 sugerowane porcje produktu (po 25 g).
Obliczona wartość odżywcza
Wartość odżywcza produktu w porcji 25 g na 100g Magnez (mg) 60 241 Sól (g) 0 0,01 Białko (g) 6,3 25 Błonnik (g) 2,3 9,4 w tym cukry (g) 1,2 4,7 Węglowodany (g) 1,3 5,3 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 1,3 5,2 Tłuszcz (g) 13 53 Wartość energetyczna (kcal) 154 615 Wartość energetyczna (kJ) 636 2543 Informacje o alergenach
Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, orzeszki ziemne, inne orzechy, mleko, soję oraz nasiona sezamu.
Składniki
migdały blanszowane